Λήγει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Λήγει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

10 Ιουλίου 2023

Λήγει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν προκείμενου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Λήγει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».


Η δράση της ΕΕΤΑΑ είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) περιόδου 2021-2027 και εθνικούς πόρους.


Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.182 βρέφη και προνήπια στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και 100 άτομα, έφηβοι και ενήλικοι ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).


Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση για το έτος 2022.


Τι ισχύει για τις δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Για τους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς


Συνολικά για 1.182 βρέφη και προνήπια (έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση)


Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

Βρεφικός Σταθμός Στρ. Σαράφη, Βρεφονηπιακός Σταθμός Ζάκκα, Βρεφονηπιακός Σταθμός Πισίνας,Βρεφονηπιακός Σταθμός Ρήγα Φεραίου, Παιδικός Σταθμός Μητροπόλεως (BabyCollege)


Δημοτική Ενότητα Πεύκων:

Βρεφικός Σταθμός Αναγεννήσεως, Βρεφονηπιακός Σταθμός Μάνου Λοϊζου, Παιδικός Σταθμός Πεύκων (Γρυπάρη)


Δημοτική Ενότητα Συκεών:

Βρεφικός Σταθμός Εθνικής Αντίστασης, Βρεφικός Σταθμός Ακροπόλ, Βρεφονηπιακός Σταθμός Ούλωφ Πάλμε, Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολοκοτρώνη, Βρεφονηπιακός Σταθμός Πόντου, Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου, Παιδικός Σταθμός Μεσολογγίου


Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για παιδιά από 5 έως και 12 ετών (από νήπια μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού)


Συνολικά για 3.568 παιδιά


Τα ΚΔΑΠ προσφέρουν όλο το χρόνο, σε απογευματινές ώρες, εκμάθηση μουσικών οργάνων, δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολυμβητήριο, κ.τ.λ., πολιτιστικές δραστηριότητες όπως θέατρο, εικαστικά, σκάκι, παραδοσιακούς χορούς, βοήθεια στη σχολική μελέτη (σε αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, Η/Υ, κ.α.) και πολλά άλλα. Επιπλέον, εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε πρωινές ώρες.


Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Συκεών και Νεάπολης


Συνολικά για 100 παιδιά, εφήβους και ενήλικους ΑμεΑ


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους με αναπηρία και προσφέρουν καθημερινή δημιουργική απασχόληση, εκπαίδευση σε δεξιότητες, επαγγελματική προκατάρτιση, εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση, λογοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, αθλητικές δραστηριότητες, θέατρο, εκδρομές και εξόδους και ψυχοκοινωνική υποστήριξη όλης της οικογένειας.


-     ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης (Ανδρέου Δημητρίου 6-8)

-     ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών (Νικολάου Παρασκευά 43)

 

Υποβολή αιτήσεων και βοήθεια από τις υπηρεσίες του δήμου


Η υποβολή των αιτήσεων για την απόκτηση των voucher που ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, λήγει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου 2023. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται και αύριο τελευταία ημέρα και μέσω των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr .


Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να προσέρχονται σε τρία σημεία για την υποβολή των αιτήσεών τους:


Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, 3ος όροφος), τηλ. 2310639664


Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38), τηλ. 2310638058


Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32), τηλ. 2310674653


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.


Οι προσωρινοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν στις 18 Ιουλίου, η περίοδος των ενστάσεων ορίζεται από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 25 Ιουλίου 2023.


Δικαιούχοι και δικαιολογητικά


Περιγράφονται αναλυτικά στην πρόκληση της ΕΕΤΑΑ, www.eetaa.gr

 

Αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι). Απαραίτητη προυπόθεση η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022

 

Εισοδηματικά κριτήρια:


Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για οικογένειες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000€ για οικογένειες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.


·Ειδικά για τους Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι: έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο (2) παιδιά, έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά, έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω.


Η Αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr.


·Για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET αιτούντα/αιτούσας & συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.


Εφόσον δεν μπορούν να διασταυρωθούν κάποια στοιχεία χρειάζεται να επισυναφθούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (βλέπε αναλυτικά στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ στο www.eetaa.gr, ή τηλεφωνικά στα σημεία υποστήριξης του δήμου Νεάπολης-Συκεών).