Οι Δρόμοι και οι γειτονιές μας

Αρχική

/

Η πόλη μας

/

Οι Δρόμοι και οι γειτονιές μας

img_heroImage1_alt

Περιδιαβαίνοντας στους δρόμους και στις γειτονιές του Δήμου

Αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της καθημερινότητάς μας αλλά περικλείουν και κάποια από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που μας απασχολούν, έστω και φευγαλέα, περνώντας από τους δρόμους που μας οδηγούν στη δουλειά, το σχολείο, τα ψώνια, τον περίπατό μας. Οι οδοί, οι πλατείες, τα σημεία που χρησιμοποιούμε για να προσανατολιστούμε ή να δώσουμε οδηγίες. Οι «ταμπέλες» με ονοματεπώνυμα και τόπους που αντικρύζουμε καθημερινά σε κάθε γωνιά της πόλης μας.


Ποιος ήταν ο Μιχαήλ Καραολής; Ο Γρηγόρης Αυξεντίου; Ο Δημήτρης Υετίων; Ο Πέρδικας; Ο Δελασάλ; Τι ήταν ο Πράσινος Μύλος; Η Γέφυρα των Στεναγμών; Τα Ρουμάνικα; Και γιατί μας φαίνονται τόσο οικεία αυτά τα ονόματα, αν και συνήθως δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις;


Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών δημιούργησε μία ξεχωριστή ιστοσελίδα, συγκεντρώνοντας πολύ ενδιαφέρον, πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τους ανθρώπους και τους τόπους που έδωσαν τις ονομασίες στις οδούς και τις πλατείες μας, στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες που τον συνθέτουν. Ένα έργο που μας μαγνητίζει στα μονοπάτια της ιστορίας με ένα απλό «κλικ», λειτουργώντας τόσο ως «φροντιστήριο» γνώσης για τον τόπο μας, όσο και ως ένα μαγικό, ψηφιακό ταξίδι στους δρόμους και τις γειτονιές από τις οποίες περνούμε καθημερινά, τις οποίες οι αναγνώστες σίγουρα θα βλέπουν με διαφορετικό μάτι γνωρίζοντας το υπόβαθρο και την ιστορία πίσω από τη γαλάζια ταμπέλα στη γωνιά του δρόμου τους.