ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρχική

/

Ποιότητα Ζωής

/

Αθλητισμός

Decoration icon

Ο «Δήμος του Αθλητισμού» ενισχύει τον σχολικό, τον σωματειακό, τον μαζικό και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Ο Αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό που προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία. Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών φροντίζει να ενισχύει τον σχολικό, τον σωματειακό και τον αγωνιστικό αθλητισμό. Υποστηρίζει με θέρμη τον πρωταθλητισμό, τις επιτυχίες των παιδιών και δίνει περαιτέρω ώθηση στον μαζικό αθλητισμό. Ο Δήμος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πλέον αθλητικός δήμος της Βόρειας Ελλάδας.


 Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν δημοτικά γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών του εγκαταστάσεων.

Υποδομές

Λειτουργούμε περισσότερους από 35 δημοτικούς αμιγείς χώρους άθλησης (15 γυμναστήρια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, 4 γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, 2 γήπεδα 11X11, γήπεδα 5Χ5 και 7Χ7 με πλαστικό τάπητα, 5 κλειστά γυμναστήρια-σάλες αθλοπαιδιών, πολλά ανοιχτά γήπεδα άθλησης σε πάρκα) και φυσικά το πλέον υπερσύγχρονο στην πόλη κολυμβητήριο Συκεών.

Δραστηριότητες

Στα αθλητικά τμήματα συμμετέχουν κατά μέσο όρο 8.000 άτομα και υλοποιούνται κατά μέσο όρο 17 αθλητικές δραστηριότητες στα τμήματα παιδιών και 14 στα τμήματα ενηλίκων. Επίσης, τα προγράμματα «Παιδί και Θάλασσα» και «ΑμεΑ και Θάλασσα», προσφέροντας στα παιδιά μια θαυμάσια ευκαιρία για εκμάθηση κολύμβησης, αλλά και παιχνίδι.

Εκδηλώσεις

Τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, βραδιές χορού, καλοκαιρινές γιορτές τμημάτων, διοργανώνονται σε όλο τον Δήμο. Υποστηρίζουμε, επίσης, τη διεξαγωγή και φιλοξενία και άλλων σημαντικών και πανελλαδικού εύρους διοργανώσεων αθλητικών ομοσπονδιών, όπως το Τουρνουά 3 με 3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κλπ.

ΚΔΑΠ

Μέσω της λειτουργίας των 12 δομών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ωφελούνται παραπάνω από 1.400 παιδιά ενώ πάνω από 150 είναι τα επωφελούμενα παιδιά και οι νέοι με αναπηρία στα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης.