Κοινωνικό Φαρμακείο

img_heroImage1_alt

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών λειτουργεί υπό την ευθύνη φαρμακοποιού.

Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπλέον παρέχονται:


 • Ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων 
 • ∆ιασύνδεση µε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήµου και τα εθνικά προγράµµατα αντιµετώπισης της φτώχειας (όπως συµβουλευτική στην απασχόληση, δωρεάν παιδικούς σταθµούς, δραστηριότητες δηµιουργικής απασχόλησης παιδιών, δηµοτικά ιατρεία, κοινωνικό φαρµακείο, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κλπ)


Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

 

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών και, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (με βάση τα όρια της φτώχειας όπως ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ κάθε έτος, στην έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών). Οι ωφελούμενοι/ωφελούμενες επανεξετάζονται κάθε έτος σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις ένταξής τους προκειμένου να διαπιστωθεί ενδεχόμενη αλλαγή στην κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. 

 

Επιπλέον, εντάσσονται κατά προτεραιότητα: 

 

 • Μονογονεϊκές οικογένειες όπου ο/η γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος/άνεργη 
 • Οικογένειες με ανήλικα τέκνα όπου και οι δύο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι 
 • Οικογένειες με παιδί/παιδιά με αναπηρία 
 • Οικογένειες που αντιμετωπίζουν έκτακτο και σοβαρό γεγονός το οποίο πλήττει άμεσα την οικονομική τους κατάσταση (μετά από σχετική κοινωνική έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου) 
 • Πολύτεκνες οικογένειες 
 • Οικογένειες με ανήλικα τέκνα 
 • Μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών

Με την ΑΠ 4232/18-9-2023 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε η «Συνέχιση της λειτουργίας της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης-Συκεών»

με Κωδικό ΟΠΣ 6001987 στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» μέχρι 31/12/2025 με προϋπολογισμό 344.891,82€.

Γίνε δότης αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών. Δώσε ζωή!


Με το σύνθημα «Μια πράξη αγάπης. Μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια νέα δυνατότητα για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Νεάπολης- Συκεών»»! το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας του δήμου αναλαμβάνει να «συστήσει» το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου και ως ένα νέο σταθερό σημείο ενημέρωσης και υποδοχής της αίτησης εγγραφής στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.


Σε συνεργασία με το σωματείο «Όραμα Ελπίδας», που δημιουργήθηκε από την «Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κάθε εθελοντής- δότης μπορεί να βρει πληροφορίες, απαντήσεις στα ερωτήματά του και να δώσει δείγμα σιέλου προκειμένου να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε συμβατό ασθενή που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής- δότης χρειάζεται:

1.Να είναι μεταξύ 18-45 ετών

2.Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής κι ένα σύντομο ιστορικό

3.Να δώσει δείγμα σιέλου


Πληροφορίες:

Κοινωνικό Φαρμακείο δήμου Νεάπολης- Συκεών

Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη, τηλ: 2310 514706

Επικοινωνία: Κυριακή Δοδοντσάκη, φαρμακοποιός, Θεοδώρα Περσίδου, κοινωνική λειτουργός

Υπεύθυνη: Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αν. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης-Συκεών

 • Αγίου Στεφάνου 26, 56727, Νεάπολη

 • 2310514706

 • clock

  Δευτέρα-Παρασκευή 8 π.μ. - 4 μ.μ.

cinema icon