Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Αρχική

/

Κοινωνική Πολιτική

/

Δομές για την υγεία

/

Δημοτική Τράπεζα Αίματος

img_heroImage1_alt

Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος συνεργάζεται με τα Τμήματα Αιμοδοσιών των Νοσοκομείων της πόλης (ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε συνεργασία με τα οποία διοργανώνονται και οι τακτικές και έκτακτες εξορμήσεις.


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει τρεις φορές τον χρόνο (περίπου κάθε 4 μήνες) μια εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, όπου εθελοντές και εθελόντριες προσέρχονται για να δώσουν αίμα, να γίνουν δότες/δότριες μυελού των οστών, να δηλώσουν εφόσον επιθυμούν να γίνουν μέλος του δικτύου αιμοπεταλίων και να ενημερωθούν για τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.


Για κάθε αιμοδότη/αιμοδότρια τηρείται στο ηλεκτρονικό αρχείο και προσωπική μερίδα, όπου καταχωρούνται με χρονολογική σειρά οι αιμοδοσίες στις οποίες πήρε μέρος ο/η αιμοδότης/αιμοδότρια καθώς και οι μονάδες αίματος που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει.


Δικαιώματα στη χρήση αίματος έχουν αποκλειστικά και μόνο οι αιμοδότες/αιμοδότριες-μέλη της Τράπεζας Αίματος εφόσον έχουν διαθέσιμο υπόλοιπο στην ατομική τους μερίδα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να το διαθέσουν σε όποιο άτομο οι ίδιοι/ίδιες επιθυμούν, οπουδήποτε στην Ελλάδα.


Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος εντάσσεται στη λειτουργία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών, Στρ. Σαράφη 1, 56625 Συκιές | Τηλέφωνο: 2313313151


Γίνε κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής προσφοράς!



Πατώντας στην εικόνα μπορείτε να κάνετε εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Νοιάζομαι»

cinema icon