Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί

Πίσω στις Προκηρύξεις

30 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση προγράμματος για την επανάχρηση και την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

O Δήμος Νεάπολης-Συκεών προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα για την επανάχρηση και την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Οι όροι του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

1. Το δημοτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με εταιρεία, οργανισμό, ή φυσικό πρόσωπο, στο εξής συνεργάτης, που θα διαθέτει άδεια για τη διαχείριση (συλλογή – μεταφορά) μη επικίνδυνων αποβλήτων και ειδικά τους κωδικούς ΕΚΑ 200110 ρούχα, 200111 υφάσματα.


2. Χαρακτηριστικά κάδων συλλογής:

Οι κάδοι για τη συλλογή των ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών θα είναι μεταλλικοί με ενδεικτικές διαστάσεις (ΠΧΜΧΥ) 95Χ95Χ170 εκατοστά (+/-20%). Οι κάδοι θα διαθέτουν, την απαιτούμενη από το νόμο, ασφάλεια αστικής ευθύνης (για περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος κατά τη φορτοεκφόρτωση). Στην μπροστινή πλευρά θα φέρουν οδηγίες χρήσης, το τηλεφωνικό αριθμό του συνεργάτη και το λογότυπο του Δήμου. Θα διαθέτουν αντικλεπτικό σύστημα με κωδικούς που θα γνωρίζει μόνο το προσωπικό του συνεργάτη. Σε επείγουσες περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο του κάδου, οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να γνωστοποιηθούν στο προσωπικό του Δήμου. Οι κάδοι αποτελούν ιδιοκτησία του συνεργάτη.


3. Τοποθέτηση κάδων συλλογής:

Η τοποθέτηση και η συντήρηση από φυσικές φθορές των κάδων συλλογής πραγματοποιείται αποκλειστικά με δαπάνες, προσωπικό και οχήματα του συνεργάτη. Σε περίπτωση επισκευής αυτή μπορεί να γίνει είτε επιτόπου, είτε σε εγκαταστάσειςτου συνεργάτη. Σε περίπτωση επισκευής σε εγκαταστάσεις του συνεργάτη, ο κάδος αντικαθίσταται από νέο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επιδιόρθωσης. Οι κάδοι τοποθετούνται σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος. Συνολικά θα τοποθετηθούν 100 κάδοι, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος εάν διαπιστωθεί πως ένας κάδος δεν έχει την αναμενόμενη πλήρωση, αυτός σε συνεννόηση Δήμου και συνεργάτη μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο.


4. Συλλογή, μεταφορά, διαχείριση και καταγραφή

Η συλλογή θα γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση ενημέρωσης του συνεργάτη από την υπηρεσία καθαριότητας ή από δημότη για πληρότητα ενός κάδου, η συλλογή θα γίνεται εντός 24 ωρών από την ενημέρωση. Η μεταφορά θα γίνεται με μεταφορικά μέσα του συνεργάτη. Η διαχείριση θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της σωστής διαχείρισης απορριμμάτων και σε πρώτη φάση θα διαλέγονται αντικείμενα τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα είδη θα οδηγούνται προς ανακύκλωση. Τα προς επανάχρηση είδη θα οδηγούνται σε κοινωνικές δομές κατά προτεραιότητα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, προς αξιοποίηση. Ο συνεργάτης καταγράφει το βάρος των ειδών που έχουν αποτεθεί στους κάδους και συντάσσει σχετικές εκθέσεις. Τα στοιχεία καταγράφονται ανά κάδο, δημοτική ενότητα και στο σύνολο του Δήμου και αποστέλλονται στον Δήμο.


5. Οικονομικά στοιχεία: Ο συνεργάτης θα καταβάλλει στο Δήμο κάθε έτος κατ’ ελάχιστον το ποσό των 5.000 €.


6. Ενημέρωση - ευαισθητοποίηση

Ο συνεργάτης αναλαμβάνει:

• τη διοργάνωση τουλάχιστον μίας εκδήλωσης ετησίως για το Δήμο, η οποία θα έχει ως στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και αλληλεγγύης των πολιτών, σε τόπο και χρόνο που θα συμφωνείται από κοινού με το Δήμο,

• τη διοργάνωση εκστρατειών προβολής και ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με την ανακύκλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με χρήση οποιουδήποτε πρόσφορου επικοινωνιακού μέσου (πχ τοπικά/δημοτικά περιοδικά, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κλπ),

• την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων που θα μπορούν να διανεμηθούν στους δημότες μέσω λογαριασμών ύδρευσης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιθυμεί ο Δήμος. Οι ενέργειες ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης θα υλοποιηθούν με δαπάνες του συνεργάτη. Το εκτιμώμενο κόστος των ενεργειών ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης ανέρχεται σε 5.000 € και είναι πλέον της ετήσιας καταβολής στο Δήμο ποσού 5.000€.


7. Χρονική Διάρκεια- Καταγγελία:

5 χρόνια από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού συνεργασίας. Η συνεργασία μπορεί να παραταθεί με τους ίδιους όρους, για επιπλέον 5 χρόνια, εφόσον κανένα από τα δύο μέρη δεν ανακοινώσει εγγράφως πρόθεση για τερματισμό της συνεργασίας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη λήξη της πενταετούς διάρκειάς της. Είτε ο Δήμος, είτε ο συνεργάτης έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν μονομερώς τη συνεργασία, μόνο για σπουδαίο λόγο, κοινοποιώντας προς το άλλο μέροςέγγραφή ειδοποίηση τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ημερομηνία από την οποία επιθυμεί να επέρχονται τα αποτελέσματα της καταγγελίας. Ως σπουδαίος όρος θεωρείται η παραβίαση οποιουδήποτε όρου της συνεργασίας.


8. Σύμβαση:

για την αποδοχή των όρων της συνεργασίας τα δύο μέρη θα συνάψουν σχετική σύμβαση. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την πρόθεση τους να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για την επανάχρηση και την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών με σχετικό τους έγγραφο στο οποίο θα δηλώνεται το ενδιαφέρον για τη συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών στην ανακύκλωση ρούχων, η αποδοχή των όρων της παρούσας και η οικονομική προσφορά της παραγράφου 5 της παρούσας, καθώς και φάκελο δικαιολογητικών που θα περιέχει τις άδειες συλλογής ΕΚΑ που διαθέτει ο/η ενδιαφερόμενη και την έναρξη επιτηδεύματος. Η κατάθεση των ανωτέρω θα γίνει γραπτώς στο πρωτόκολλο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ή με email στο dimos.neapolis-sykeon@n3.syzefxis.gov.gr έως και την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ