Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί

Πίσω στις Προκηρύξεις

29 Ιουλίου 2022

Διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την υλοποίηση της πράξης Καθαρές Αστικές Μεταφορές στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Προϋπολογιζόμενης δαπάνης 264.104,00 €

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ


Συκιές, 28.07.2022

Αρ.πρωτ.:66820


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

(ΑΔΑΜ: 22PROC011020263 & ΑΔΑ: 9ΨΜΦΩΚΙ-Τ8)


Ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων για την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την υλοποίηση της πράξης Καθαρές Αστικές Μεταφορές στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών,

προϋπολογιζόμενης δαπάνης 264.104,00 €


Ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό άνω των ορίων με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την υλοποίηση της πράξης Καθαρές Αστικές Μεταφορές στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 264.104,00 € με το ΦΠΑ.


1. Στοιχεία Αναθέτουσας Αρχής: Δήμος Νεάπολης-Συκεών, δ/νση Στρατηγού Στεφάνου Σαράφη & Ιωάννου Μιχαήλ 1 , ΤΚ 56625 Συκιές Θεσσαλονίκης, email: georgiou.xrysovalanto@n3.syzefxis.gov.gr, Τηλ. 2310 313141,175, 172.


2.Περιγραφή της δημόσιας σύμβασης: Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια 13 καινούργιων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τα οποία θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου για καθαρές αστικές μεταφορές και μείωσης των ρύπων που δημιουργούνται από την κίνηση του στόλου των δημοτικών οχημάτων.


3. Κωδικοί CPV: Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV) : 34110000-1 ‘’Επιβατικά οχήματα’’, 34131000-4 ‘’Ημιφορτηγά’’.


4. Υποδιαίρεση σε τμήματα: Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις και κατανέμεται σε τέσσερις (4) ομάδες (1, 2, 3, 4). Επιτρέπεται η συμμετοχή σε μία ή περισσότερες ομάδες για το σύνολο των περιγραφόμενων ειδών της κάθε ομάδας, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρούσα ενιαία μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές.


5. Διάρκεια της Σύμβασης ή Προθεσμία εκτέλεσης: Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει με την υπογραφή της. Χρόνος παράδοσης οχημάτων: 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η παράδοση των οχημάτων για τα τμήματα 1 και 3 δύναται να γίνει τμηματικά, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα εκ μέρους της προμηθεύτριας.


6.Δικαίωμα συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Αποκλείεται από τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης (διαγωνισμό) οικονομικός φορέας, εφόσον συντρέχει στο πρόσωπό του (εάν πρόκειται για μεμονωμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ή σε ένα από τα μέλη του (εάν πρόκειται για ένωση οικονομικών φορέων) ένας ή περισσότεροι από τους λόγους που αναλύονται στην παράγραφο 2.2.3 ή δεν καλύπτει τα κριτήρια επιλογής των παραγράφων 2.2.4, 2.2.5, 2.2.6 και 2.2.7.


7.Κριτήριο ανάθεσης: Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής. Αναλυτικά οι όροι για το κριτήριο ανάθεσης στην παράγραφο 2.3.1 της αναλυτικής διακήρυξης

Δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές.


8. Χρόνος ισχύος προσφορών: Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα έξι (6) μηνών από την αναφερόμενη ημερομηνίας παραλαβής των προσφορών (παράγραφος 2.4.5 της αναλυτικής διακήρυξης).


9. Απαιτούμενες Εγγυήσεις: Οι εγγυητικές επιστολές των παραγράφων 2.2.2 και 4.1. εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοδοτικά ιδρύματα ή ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατά την έννοια των περιπτώσεων β΄ και γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4364/ 2016 (Α΄13), που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη - μέλη της Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή στα κράτη-μέρη της ΣΔΣ και έχουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το δικαίωμα αυτό. Μπορούν, επίσης, να εκδίδονται από το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ή να παρέχονται με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με παρακατάθεση σε αυτό του αντίστοιχου χρηματικού ποσού (αναλυτικά οι όροι στην παράγραφο 2.1.5. της διακήρυξης).


Εγγύηση συμμετοχής: Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ύψους 2% επί της αξίας του τμήματος ή των τμημάτων για το/τα οποίο/οποία υποβάλλεται προσφορά χωρίς Φ.Π.Α.


Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς του άρθρου 2.4.5 της παρούσας, ήτοι για διακόσιες δέκα (210) ημέρες, άλλως η προσφορά απορρίπτεται. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί, πριν από τη λήξη της προσφοράς, να ζητά από τους προσφέροντες να παρατείνουν, πριν τη λήξη τους, τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και της εγγύησης συμμετοχής. Αναλυτικά οι όροι για την εγγύηση συμμετοχής στην παράγραφο 2.2.2 της αναλυτικής διακήρυξης.


Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής υπολογίζεται ως εξής:



Εγγύηση καλής εκτέλεσης: Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 4 του ν. 4412/2016, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 4% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης ή του τμήματος της σύμβασης, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα προαίρεσης και κατατίθεται μέχρι και την υπογραφή του συμφωνητικού. Αναλυτικά οι όροι για την εγγύηση καλής εκτέλεσης στην παράγραφο 4.1.1 της αναλυτικής διακήρυξης.


10.Χρηματοδότηση: Η προμήθεια έχει ενταχθεί με Κωδικό MIS 5041514 στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).


11. Προδικαστικές προσφυγές: Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και έχει ή είχε υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της εσωτερικής νομοθεσίας, δικαιούται να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του. Αναλυτικά στην παράγραφο 3.4 της διακήρυξης


12. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική


13. Διαδικασία: Ο διαγωνισμός θα γίνει με την «ανοικτή διαδικασία» άνω των ορίων με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος και έχει λάβει ως αύξοντα αριθμό (α/α) ηλεκτρονικού διαγωνισμού συστήματος τον αριθμό 169288. Όλες οι επικοινωνίες σε σχέση με τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης, καθώς και όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών, ιδίως η ηλεκτρονική υποβολή, εκτελούνται με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος.


14.Διάθεση εγγράφων-στοιχείων του διαγωνισμού: Το σύνολο των τευχών του διαγωνισμού , εκτός από την πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, βρίσκονται αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www. dimosneapolis-sykeon.gr, όπου παρέχεται ελεύθερη, άμεση και πλήρης πρόσβαση.


15.Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων: Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα, στο πλαίσιο της παρούσας, στη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr). Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που είτε υποβάλλονται με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.


16. Υποβολή προσφορών: Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.Η ημέρα έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 04.08.2022 και η ώρα έναρξης η 08:00π.μ.. Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 09.09.2022 και η ώρα λήξης 14:30 μ.μ. Μετά τη λήξη της παραλαβής προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερεις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 14/09/2022 και ώρα 09.00 π.μ., μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των κείμενων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και διαδικασιών.


17. Δημοσιεύσεις: Προκήρυξη που περιέχει τις πληροφορίες της παρούσας απεστάλη ήδη στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ε.Ε. στις 28/07/2022.


Η παρούσα προκήρυξη θα αναρτηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.), στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ), στο ελληνικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ


Λόγω τεχνικού προβλήματος στην ιστοσελίδα όλα τα έγγραφα είναι προσβάσιμα στο ΟΠΣ του ΕΣΗΔΗΣ