Η χαρά των παιδιών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η χαρά των παιδιών

30 Ιουνίου 2022

Η χαρά των παιδιών

Στήριξη για τους εργαζόμενους γονείς, απόλαυση για τα παιδιά

♦ Το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» ελκύει το ενδιαφέρον ♦ Ιδιαίτερη μέριμνα και για τα παιδιά με αναπηρία

Χαρά, ξενοιασιά, διασκέδαση είναι για τα παιδιά οι εκδρομές στη θάλασσα και για αυτό έχει μεγάλη απήχηση το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.


Αγόρια και κορίτσια, 6 ως 14 ετών, απολαμβάνουν ώρες χαράς και διασκέδασης, και ταυτόχρονα στηρίζονται και οι εργαζόμενοι γονείς. Την 1η Ιουλίου λήγει η δεύτερη από τις τέσσερις συνολικά περιόδους ισχύος του προγράμματος ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η διαδικασία των εγγραφών για την τρίτη και την τέταρτη περίοδο. Λεωφορεία μεταφέρουν τα παιδιά κάθε μέρα στη θάλασσα και συνολικά δέκα γυμναστές (με ειδικότητα κολύμβησης) έχουν αναλάβει τη συνοδεία των παιδιών, έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό ως προς την ασφάλεια τους.


«Θέλω να υπογραμμίσω ξανά πως ο δήμος έχει κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες των ημερήσιων εκδρομών των παιδιών. Στην πρώτη περίοδο συμμετείχαν 65 παιδιά, στη δεύτερη 74 και περιμένουμε πως στις δυο επόμενες θα είναι περισσότερα. Το πρόγραμμα προσθέτει σημαντικό τμήμα στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος για να στηρίξει δημότες και πολίτες. Αυτό που στο τέλος μένει, κάθε μεσημέρι που επιστρέφουν από την εκδρομή, είναι η χαρά από τις ωραίες στιγμές που έζησαν» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.


Βουτιές και για τα ΑμεΑ


Μεγάλη προσοχή, αυξημένη ευαισθησία, φροντίδα συνεχής και πάνω από όλα αγάπη για τα παιδιά των ΚΔΑΠμεΑ, συνολικά 40, που απολαμβάνουν ότι και τα υπόλοιπα -κι ακόμη παραπάνω.


«Τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά με αναπηρία, πρέπει να έχουν περισσότερη προσοχή και φροντίδα. Συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαζί με όλα τα άλλα για τρείς εβδομάδες, όλοι τα αποδέχονται, ο χώρος που κάθονται είναι επιλεγμένος, το προσωπικό εκπαιδευμένο και ο δήμος έχει προβλέψει να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Από τις 20 του μήνα αρχίσαμε τις εκδρομές κι ως τώρα, δεν έχει υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα», είπε η Κατερίνα Ζαγρή, προϊσταμένη των ΚΔΑΠμεΑ.


ΠΑΙΔΙ & ΘΑΛΑΣΣΑ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ:


• Γραφείο Αθλητισμού (για τις Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών)

-Οδυσσέα Ελύτη με Τριανταφυλλίδη γωνία, Νεάπολη,

-Τηλ.: 2313.329560, 2310.628475 (8 π.μ.-8 μ.μ.)

• Πολιτιστικό-Αθλητικό Κέντρο Πεύκων (για τη Δ.Ε. Πεύκων)

Μικράς Ασίας 32, Πεύκα – ΤΗΛ.: 2310.674653 (8 π.μ.-3 μ.μ.)

• Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου (για τη Δ.Ε. Αγ. Παύλου)

-Προέδρου Μυρώνη Β.2, Άγ. Παύλος – ΤΗΛ.: 2310.210679 (2 μ.μ.-7:30 μ.μ.)


ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:


• ΣΥΚΙΕΣ: Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (parking Συκεών, Στρ. Στ. Σαράφη & Βελδεμίρη), Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους

• ΝΕΑΠΟΛΗ: Είσοδος Γυμναστηρίου Στρεμπενιώτη (από την κάτω πλευρά-πισίνα)

• ΠΕΥΚΑ: Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (πρώην Δημαρχείο Πεύκων)

• ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ιερός Ναός Αγίου Παύλου (Στάση λεωφορείου 23), Παλιό Τέρμα (Κάστρα) - Στάση λεωφορείου 23


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ:


- ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (απαραίτητη προϋπόθεση)

- Για τους ΔΗΜΟΤΕΣ του δήμου Νεάπολης-Συκεών πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)

- Για τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ του δήμου Νεάπολης-Συκεών λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.

Φωτογραφίες