Η γιορτή του Αγίου Παύλου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η γιορτή του Αγίου Παύλου

1 Ιουλίου 2022

Η γιορτή του Αγίου Παύλου

Τα Αγιοπαυλίτικα επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια

♦ Το εορταστικό διήμερο έκλεισε με συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη ♦ Μήνυμα του Σίμου Δανιηλίδη: «Προσοχή, ο Covid είναι εδώ»

Αισιοδοξία, χαρά και γλέντι για τους δημότες του Αγίου Παύλου. Μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, τα «Αγιοπαυλίτικα 2022» πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου.

Το αποκορύφωμα της γιορτής που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ήταν η συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη, που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 θεατές. Τα μέτρα προφύλαξης από τον covid μειώθηκαν, αλλά η σκιά του ιού είναι πάντα εδώ. «Μετά από δύο χρόνια που τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν μας το επέτρεψαν, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε ξανά εδώ, στον Άγιο Παύλο. Θέλω όμως να πω σε όλους ένα πράγμα: αυτή η απειλή δεν έχει φύγει από γύρω μας, δυο χρόνια τώρα έχουν αρρωστήσει και έχουν χαθεί άνθρωποι. Για αυτό, πρέπει όλοι να προσέχουμε πάρα πολύ. Ο δήμος μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που διαθέτει 4 δημοτικά πολυιατρεία και 47 γιατρούς 17 ειδικοτήτων. Εδώ στον Άγιο Παύλο, ανακατασκευάσαμε το παλιό δημαρχείο και δημιουργήσαμε το πολυϊατρείο και κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι για εσάς, αξιοποιείστε τις. Δεν είναι μόνο ιατρικές υπηρεσίες, ακόμη κι εσείς που δεν χαρήκατε τα πρώτα νιάτα εγγραφείτε στα προγράμματα για να χαρείτε τα δεύτερα. Πάρτε μέρος σε εκδηλώσεις κι εκδρομές, αλλά πάντα με μεγάλη προσοχή» είπε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Η διήμερη γιορτή περιείχε δοξολογίες, περιφορά της εικόνας του αποστόλου Παύλου, παραδοσιακούς και ποντιακούς χορούς. Παρόν ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Γκατζές, Μιχάλης Βουλγαρίδης, Θόδωρος Κυζιρίδης, και Τάσος Τσακιρίδης. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ηλίας Ζάχαρης, Λάζαρος Ωραιόπουλος, Γιάννης Ζαρίφης, Θανάσης Καλτσίκας. Το συμβούλιο και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κώστας Ταχτατζής, ο πρόεδρος Δημήτρης Απατσίδης, η αντιπρόεδρος Ειρήνη Καγιαμπίνη και μέλη της ΚΕΥΝΣ.


«Θέλω να εκμεταλλευθώ την περίσταση και να καλέσω όλους όσους είναι θετικοί ως προς τον εθελοντισμό. Ο δήμος έχει την ΕΔΟΜΑΚ, που τώρα το καλοκαίρι προστατεύει το πολύτιμο δάσος μας με βάρδιες εθελοντική; περιφρούρησης. Όποιος θέλει, ας συμμετάσχει. Η ΕΔΟΜΑΚ είναι η καλύτερη ομάδα σε ολόκληρη τη χώρα. Το μόνο που θέλει είναι μια μικρή στήριξη. Δήμος και δημότες, αγαπημένοι και ενωμένοι, όλοι μαζί, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Όποτε θέλει ο καθένας, μπορεί να μας ενημερώσει για το οτιδήποτε νομίζει πως μας αφορά» τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Φωτογραφίες