«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2022» «Πάρε με αγκαλιά και πάμε…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2022» «Πάρε με αγκαλιά και πάμε…»

9 Σεπτεμβρίου 2022

«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2022» «Πάρε με αγκαλιά και πάμε…»

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα φωτίσει σήμερα το βράδυ τη σκηνή της Βαλκανικής Πλατείας 2022

Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους στην Παιδική Σκηνή

Με τη μαγεία των τραγουδιών και της μουσικής της αγαπημένης Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η οποία μας υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη από τα χρώματα της μουσικής της, συνεχίζεται σήμερα στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης το συναυλιακό πρόγραμμα της «Βαλκανικής Πλατείας 2022», που πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 5 έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη.


Αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι Taki Tsan & Phyrosun, Moose, Ofili Adetokunbo Live Afrobeats, RSN & Black Athena για μια ξεχωριστή νεανική συνάντηση με τους καλύτερους εκπροσώπους της hip hop, reggaeton, Afrobeats μουσικής.


Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η Βαλκανική Πλατεία ρίχνει αυλαία με την εμβληματική Μουσικο-θεατρική παράσταση του Sykies Fest αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «Ό,τι απέμεινε στη μνήμη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα, με τον οποίο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις, έχει ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


• Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη

• Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, 9 μ.μ.

-«Εδώ να μείνεις», στη μαγεία των τραγουδιών, στη μαγεία της μουσικής, στη μαγεία των τραγουδιών και της μουσικής της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Από το «Κόκκινο Φουστάνι» ως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» κι από τις λαϊκές μπαλάντες του κορυφαίου Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του νεότερου Θέμη Καραμουρατίδη, από το Πράσινο Ακρωτήρι ως τα Αρμένικα που μας έμαθε να αγαπάμε, κι από τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και του Μιχάλη Γκανά ως τον σύγχρονο λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Μωραϊτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη μάς υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα χρώματα της μουσικής της,

γεμάτη από τραγούδια που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος. Στην παράσταση συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάμπουρας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


• Συναυλία με τους Taki Tsan & Phyrosun, Moose, Ofili Adetokunbo Live Afrobeats, RSN & Black Athena

• Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, 9 μ.μ.

-Ο Τακι Τσαν είναι από τους πρωτεργάτες της hip hop μαζί με τον Phyrotsan. Οι νέοι της hip hop Moose και Ofili Adetokunbo με τη δικιά τους μουσική σκηνή, της Κυψέλης, με το ομώνυμο τραγούδι Κυψέλη, το Like Giannis φόρο τιμής στον αδερφό του και τεράστιο παίκτη. Ο RSN + Black Athena συνοδεύουν, μιξάρουν και παρουσιάζουν τη μεγάλη τους δισκογραφία. Μια ξεχωριστή συνάντηση με τους καλύτερους εκπροσώπους της hip hop, reggaeton, Afrobeats μουσικής.


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


• «Ό,τι απέμεινε στη μνήμη»: Μουσικο-θεατρική παράσταση του Sykies Fest αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

• Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, 9 μ.μ.

-Το Sykies fest συμμετέχει στη «Βαλκανική Πλατεία» με την εμβληματική μουσικοθεατροχορευτική παραγωγή «Ό,τι Απέμεινε στη Μνήμη», αφιερωμένη στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Περισσότεροι από 150 μουσικοί, χορευτές και ερασιτέχνες ηθοποιοί συμμετέχουν σε ένα από τα πιο αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με σκοπό την ανάδειξη πτυχών του νεότερου ελληνικού Πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, σε μία σύμπραξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΥΝΣ), των χορευτικών και πολιτιστικών του φορέων και συλλόγων και δεκάδων εθελοντών.

Ένα ονειρικό, και όχι μόνο, οδοιπορικό που καθηλώνει μνήμες και συνειδήσεις και διηγείται τις περιπέτειες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του πολέμου και συμπαρασύρθηκαν στη δίνη του. Ανασκαλεύοντας ένα μωσαϊκό πολιτισμών, ανακαλύπτει κανείς χρωματιστές ψηφίδες, όνειρα, μουσικές, τραγούδια, χορούς. Τελικά θα μπορέσει ο Μανώλης να βρει τον πολυαγαπημένο του αδελφό ή μήπως όχι; Σίγουρα πάντως θα συνειδητοποιήσει ότι σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι, αλλά μόνο νεκροί, καταστροφή και πόνος, μνησιπήμων πόνος.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


► ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // 7 Μ.Μ.- 9 Μ.Μ.

• «Ιστορίες με κόμικς»: Εργαστήριο κόμικς από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη». Μαθαίνουμε τα μυστικά της δημιουργίας ιστοριών με κόμικς και φτιάχνουμε ιστορίες με τους δικούς μας ήρωες στα μικρά τετράδια κόμικς που θα προσφέρουμε στα παιδιά!

• Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών από τον Αγάπιο Αγαπίου. Μέσα από το εργαστήριο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών και θα ετοιμάσουν τις δικές τους φιγούρες.

• Εργαστήριο με παιδικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά από την Μιλένα Ρουσίνοβα.

• Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής από την ομάδα ROBOT SET GO. Η Σκυταλοδρομία, ολυμπιακό άθλημα μέσα από την ρομποτική.

• «Ο Μεγάλος Δρόμος των Δικαιωμάτων»: Εικαστικό εργαστήριο από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και χτίζουμε όλοι μαζί τον Μεγάλο Δρόμο των Δικαιωμάτων! Χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους.

• «Παίζουμε με τα συναισθήματα;»: Παιχνίδι πρόληψης από το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίιδα». Τα συναισθήματα θα ζωντανέψουν κι οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τα συναντήσουν, να χορέψουν μαζί τους, να τα νιώσουν στο σώμα τους, να τα ονοματίσουν και να φτιάξουν όμορφες κατασκευές για αυτά, αλλά πέρα από όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία για ένα δημιουργικό απόγευμα επικοινωνίας και χαράς, παρέα με άλλα παιδιά.

► ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - 9 Μ.Μ.

• «Τα παιδιά του κόσμου»: Μια μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την ομάδα ΜΕΛΩ-ΜΥΘΙ με ιστορίες μουσικές, παιχνιδοτράγουδα από διαφορετικά σημεία του κόσμου...για όλα τα παιδιά του κόσμου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


► ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // 7 μ.μ.-9 μ.μ.

• «Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ»: Εικαστικό εργαστήριο από τo εργαστήριο τέχνης ArtFactory. Ο διάσημος πίνακας μετατρέπεται σε χειροτεχνία με μεικτά υλικά, κατασκευάζοντας το αγαπημένο λουλούδι - σύμβολο του καλοκαιριού, το ηλιοτρόπιο.

• «Πρόσκληση σε τσάι»: Δημιουργικό εργαστήρι από την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα. Κατασκευάζουμε με απλά υλικά μια υπέροχη τσαγιέρα και ένα φλιτζάνι και με τη φαντασία μας ταξιδεύουμε100 χρόνια πριν σε ένα σαλόνι της κοσμοπολίτικης Σμύρνης.

• «Οι κούκλες ζωντανεύουν στο εργαστήριο του Τζεπέτο»: Εργαστήριο κατασκευής κούκλας από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη». Στο εργαστήριο του Τζεπέτο θα βρούμε του κόσμου τα υλικά για να φτιάξουμε κούκλες μαρότες και μάπετ.

• Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής από την ομάδα ROBOT SET GO. Αγώνες Πάλης, ολυμπιακό άθλημα μέσα από την ρομποτική.

• «Οι Καλές Πράξεις»: Διαδραστικό, εκπαιδευτικό εργαστήριο από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Μαθαίνουμε πως μπορούμε να χαρίσουμε το πιο όμορφο χαμόγελο στα παιδιά που το έχουν ανάγκη μέσα από την αφήγηση τις διαδραστικές ιστορίες και τα παραμύθια.

► ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - 9 μ.μ.

• «Μέσα στο δάσος»: Παράσταση τσίρκο από την KIRKO. Μια θεατρο-ακροβατική παράσταση με λουλούδια, παιχνιδιάρικα ζουζούνια, θαρραλέα ξωτικά και πολλά πολλά ακροβατικά!


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022


► ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // 7 μ.μ.-9 μ.μ.

• «Μια κονκάρδα-ενθύμιο από τη Βαλκανική Πλατεία!»: Εργαστήριο χειροτεχνίας από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη». Τα παιδιά θα ετοιμάσουν μια πρωτότυπη κονκάρδα για να θυμούνται τη Βαλκανική πλατεία.

• «Κούκλες από κουμπί»: Δημιουργικό εργαστήρι από την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα. Κατασκευάζουμε υπέροχες κούκλες με απλά υλικά, όπως κουμπιά και υφάσματα.

• «Δελφίνια της Κνωσού»: Εργαστήριο γλυπτικής με πηλό από τo εργαστήριο τέχνης ArtFactory. Με έμπνευση τη Μινωική τοιχογραφία τα παιδιά θα κατασκευάσουν με πηλό τα διάσημα δελφίνια και άλλα πλάσματα του βυθού και της φαντασίας τους.

• «Smilers»: Διαδραστικό, εκπαιδευτικό εργαστήριο από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Γνωρίστε τους Smilers, τους super ήρωες που με τις υπερδυνάμεις τους προστατεύουν όλα τα παιδιά και ανακαλύψτε τη δική σας super δύναμη μέσω διαδραστικών παιχνιδιών.

• «Και οι Μεγάλοι έχουν ψυχή!», από την ομάδα Λαλα land. Παιχνίδια ειδικών δεξιοτήτων για ηλικίες από 10 ετών και άνω. Περιλαμβάνεται ειδική σειρά από παζλ αντίληψης και ταχύτητας, παιχνίδια-γρίφους, παιχνίδια στόχων και παιχνίδια συνεργασίας.

► ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - 9 μ.μ.

• «Ο Καραγκιόζης γιατρός»: Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγάπιος Αγαπίου.

Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΑ

Πρόγραμμα