Ηλίας Ναλμπάντης, δις παραολυμπιονίκης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ηλίας Ναλμπάντης, δις παραολυμπιονίκης

11 Ιουλίου 2022

Ηλίας Ναλμπάντης, δις παραολυμπιονίκης

16 χρόνια στην πρώτη θέση του βάθρου

Διπλά χρυσός … και πάλι, στην σφαιροβολία και στη δισκοβολία

♦ 5η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως

♦ «Για ακόμα μία φορά περήφανοι για σένα» το συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη


«Πάλι πρώτος…;;» τον ρωτάνε πλέον αστειευόμενοι οι φίλοι του, μετά το ασταμάτητο σερί 16 χρόνων στην πρώτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, στη σφαιροβολία και τη δισκοβολία. Ο λόγος για τον συνδημότη μας, δις Παραολυμπιονίκη Ηλία Ναλμπάντη που από το 2006 δεν προλαβαίνει να μετράει χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.


Μη μπορώντας να αποχωριστεί με τίποτα την πρώτη θέση του βάθρου, με ρίψεις 9,72μ. στη σφαίρα και 28,13μ. στον δίσκο, ο Ηλίας κατάφερε και φέτος να πραγματοποιήσει τις καλύτερες πανελλήνιες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου, στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην σφαιροβολία.


«Όταν έχω δίπλα μου την οικογένεια μου και τους φίλους μου, όλα είναι δυνατά» υπογράμμισε ο Ηλίας, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς η δυνατή βροχή δεν επέτρεψε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις». Ο Ηλίας αφιέρωσε και αυτά τα μετάλλια στη γυναίκα και το γιό του, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει «συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα».


«Οι διακρίσεις είναι πλέον δεκάδες, όμως κάθε φορά χαιρόμαστε, συγκινούμαστε και είμαστε το ίδιο περήφανοι. Χίλια μπράβο για ακόμα μία φορά. Τα συγχαρητήρια είναι λίγα για τον μεγάλο Πρωταθλητή μας, για τον συνδημότη μας, τον δικό μας Ηλία. Τον Πρωταθλητή των γηπέδων, της ζωής και της καρδιάς μας, με το σπάνιο ψυχικό μεγαλείο και το αξιοζήλευτο ήθος που δεν σταματά τόσα χρόνια να μας χαρίζει τεράστιες διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχές του αλλά και τη σιγουριά του για εξίσου δυναμική συνέχεια.


Πρωταθλητής της ζωής και εκφραστής των αρχών του Ολυμπισμού, Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και του Λονδίνου στη σφαιροβολία, με ατσάλινη πραγματικά θέληση, ο Ηλίας Ναλμπάντης, ο «γίγαντας», όπως τον αποκαλούν, της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, μάς έχει χαρίσει με το πείσμα του δεκάδες στιγμές χαράς και περηφάνιας, με συνεχή πανελλήνια χρυσά μετάλλια και πανελλήνια ρεκόρ και μία πλούσια συλλογή από πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις, ενώ το 2012 η Βουλή των Ελλήνων τού απένειμε το ασημένιο μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων και το υπουργείο Πολιτισμού τον συμπεριέλαβε στο λεύκωμα με τους κορυφαίους του αθλητισμού 100 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες