Γενική σάρωση στο Δημοτικό Άλσος Πεύκων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γενική σάρωση στο Δημοτικό Άλσος Πεύκων

15 Ιουλίου 2022

Γενική σάρωση στο Δημοτικό Άλσος Πεύκων

Συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, «χτένισαν» σπιθαμή προς σπιθαμή τη μοναδική όαση πρασίνου

Απομακρύνθηκαν δυο φορτηγά κλαδιών και σκουπιδιών

Επιχείρηση «σκούπα» στο Δημοτικό Άλσος Πεύκων (ΔΕΛΑΣΑΛ), όπου τα συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποκατέστησαν πλήρως την εικόνα με αποτέλεσμα η «εκμετάλλευσή» του από τους κατοίκους και τους επισκέπτες να αποτελεί μια ευχάριστη διέξοδο δροσιάς και αναψυχής.


Από την περασμένη Παρασκευή, 8.7.2022, που ξεκίνησε η επιχείρηση μετά από εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, έως και σήμερα, Παρασκευή 17.7.2022, εργάτες της Διεύθυνσης Πρασίνου και της Καθαριότητας, παρουσία των προϊσταμένων Ειρήνης Καλάκου και Ελένης Μαλαίσιου, αντίστοιχα, σάρωσαν όλη την έκταση κλαδεύοντας και καθαρίζοντας κάθε σημείο, με αποτέλεσμα η πρόσβαση-επίσκεψη σε αυτό να είναι όχι μόνο ασφαλής αλλά και ευχάριστη.


Με την υποστήριξη ειδικών μηχανημάτων κι ενός φορτηγού-αρπάγης έγινε κλάδεμα κλαδιών και συλλογή των σκουπιδιών από όλα τα μονοπάτια, το νησάκι και το υπαίθριο αμφιθέατρο, όπως και από τον παρακείμενο πεζόδρομο. Συνολικά συγκεντρώθηκαν δυο φορτηγά με κλαδιά που οδηγούνται προς θρυμματισμό και ανακύκλωση, όπως επίσης και 30 μεγάλες σακούλες με φύλλα και σκουπίδια.


«Αυτός ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, που αποτελεί μια όαση δροσιάς και αναψυχής, καθημερινά φιλοξενεί δεκάδες συμπολίτες μας και μικρά παιδιά. Είναι ένα σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή που φροντίζουμε να βρίσκεται πάντα στην καλύτερη κατάσταση, την οποία εξασφαλίζουμε με συχνές και συντονισμένες παρεμβάσεις των δημοτικών Υπηρεσιών. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε καθημερινά να σφύζει από ζωή», δηλώνει η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, και τοπική αντιδήμαρχος Πεύκων, Παρή Γενίτσαρη, η οποία επόπτευε τις εργασίες καθαρισμού του Άλσους.

Φωτογραφίες