Ρεκόρ Ευρώπης για τη χρυσή Τάνια Κεραμυδά

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ρεκόρ Ευρώπης για τη χρυσή Τάνια Κεραμυδά

20 Ιουλίου 2022

Ρεκόρ Ευρώπης για τη χρυσή Τάνια Κεραμυδά

Με νέο πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ συνοδεύτηκε το χρυσό της μετάλλιο στον ακοντισμό, στο 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ

♦ Από τον ΣΑΠΚ Νεάπολης στην κορυφή της Ευρώπης ♦ Σίμος Δανιηλίδης: «Πρότυπο δύναμης και θέλησης! Ευχαριστούμε Τάνια! Μας κάνεις περήφανους!»

Μόνο τον εαυτό της ανταγωνίζεται πλέον η Νεαπολίτισσα τρις χρυσή πανελληνιονίκης Τάνια Κεραμυδά που, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, «κάρφωσε» το ακόντιό της στα 17 μέτρα 43 εκατοστά, καταρρίπτοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ και κάνοντας νέο ρεκόρ Ευρώπης στον ακοντισμό F57, στο 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.


Το χρυσό μετάλλιο και το πρώτο σκαλί του βάθρου είναι πλέον μονόδρομος για την εκπληκτική αυτή μαχήτρια, τη συνδημότισσά μας Τάνια Κεραμυδά, για την οποία κάθε πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από το 2020 που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον στίβο ως αθλήτρια ΑμεΑ, είναι ταυτόσημο και με ένα νέο χρυσό μετάλλιο και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Εκτός από τρις χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ακοντισμό (2020,2021,2022), η μοναδική αυτή αθλήτρια αναδείχθηκε φέτος και 1η Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία F57 και στη σφαιροβολία F57, ενώ και η ενασχόλησή της με τα 100μ. την είχε κατατάξει 1η Πανελληνιονίκη το 2020 και το 2021.


«Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας»


«Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ! Δεν το πίστευα. Ό,τι κάνω, το κάνω μόνο επειδή το αγαπάω και νιώθω καλά ψυχολογικά. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τον αθλητισμό. Είμαι πολύ χαρούμενη, αν έχω κάνει έστω κι έναν συμπολίτη και συνδημότη μου χαρούμενο» σημειώνει η Τάνια που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης «σε πολύ μικρή ηλικία, πρώτα στην κολύμβηση του ΣΑΠΚ Νεάπολης και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου τού για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρα μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ». Πραγματική μαχήτρια των γηπέδων αλλά κυρίως της ζωής, πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, ξεκίνησε και πάλι, από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. «Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Με ταπεινότητα και πολλή δουλειά, επόμενος στόχος μου είναι να μπορέσω να πετύχω τη συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι, με ενδιάμεσο σταθμό το Παγκόσμιο του 2023 στη Γαλλία» σημειώνει η Τάνια ευχαριστώντας «τον προπονητή μου Χρήστο Μητσιόπουλο, τον Σύλλογό μου ΑΣ ΑμεΑ Ελπίδα Θεσσαλονίκης και την οικογένεια Καρρά για τη στήριξή τους».


«Θαυμασμός, περηφάνια και συγκίνηση για τη δική μας Τάνια. Το χρυσό μας κορίτσι που τίποτα δεν τη σταματά. Μία αξιοθαύμαστη μαχήτρια της ζωής και του αθλητισμού, πρότυπο δύναμης και θέλησης για όλους μας. Ευχαριστούμε Τάνια! Μας κάνεις περήφανους τόσο για τις επιδόσεις όσο για τη στάση ζωής σου» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχές του αλλά και τη σιγουριά του για ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.

Φωτογραφίες