Δήμος Νεάπολης-Συκεών: O καθαρότερος δήμος

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: O καθαρότερος δήμος

27 Ιουλίου 2022

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: O καθαρότερος δήμος

Όλο το καλοκαίρι καθαρίζονται και απολυμαίνονται δρόμοι, λεωφόροι, πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια

Ειδικό συνεργείο απολυμαίνει κάδους και απορριμματοφόρα

Στην πρώτη γραμμή η προάσπιση της υγείας των πολιτών


Το πρόγραμμα καθαριότητας και απολύμανσης οδών, πεζοδρομίων, λεωφόρων και πλατειών του δήμου Νεάπολης-Συκεών που άρχισε τον Απρίλιο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν το πρόβλημα είναι οξυμένο λόγω της ζέστης, είναι απόλυτη ανάγκη να γίνεται ο καθαρισμός δρόμων και τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.


Σε καθημερινή βάση, σε διαφορετικά σημεία του δήμου, ειδικά συνεργεία καθαρίζουν και απολυμαίνουν. Σε καθημερινή σχεδόν βάση εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο με ειδικά υλικά αντιμετώπισης βακτηρίων, μικροβίων και ιών όπως ο covid-19, απολυμαίνει συγκεκριμένα σημεία με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγιεινής και υγείας, με την εξάλειψη κάθε εστίας μικροβίων και δυσοσμίας.


«Σταθερή μας προτεραιότητα η προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας. Όμως, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για διασφάλιση της δημόσιας υγείας, για μία καθαρή πόλη και μία καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά του δήμου μας. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μην αφήνουν τα απορρίμματα έξω από τους κάδους, να είναι συσκευασμένα και σφραγισμένα, έτσι ώστε να μην αποτελούν πιθανές εστίες μικροβίων. Τους παρακαλούμε να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας αποφεύγοντας να παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά στους κάδους και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη και βαρέα αντικείμενα, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και το έργο των εργαζομένων» τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Η διαδικασία της ειδικής απολύμανσης και καθαρισμού συμπεριλαμβάνει τους κάδους απορριμμάτων, τον περιβάλλοντα χώρο του δρόμου και του πεζοδρομίου όπου βρίσκονται, τα απορριμματοφόρα του δήμου, καθώς επίσης και τον χώρο του εργοταξίου. Για τη διευκόλυνση της ίδιας της εργασίας αλλά και για να μην δημιουργούνται προβλήματα, το πλύσιμο και η απολύμανση γίνονται κατά βάση τις μεταμεσονύχτιες ώρες, υπό τον έλεγχο των συνεργατών αλλά και του ίδιου του δημάρχου.


Οδοί και λεωφόροι όπως η Μιχαήλ Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου, Ανδρέα Παπανδρέου, Παπαναστασίου, Αγίου Δημητρίου, Οδυσσέως Φωκά, Επταπυργίου, Ρήγα Φεραίου, Ανθέων, Βενιζέλου, Ηπείρου, Κύπρου και Λαμπράκη. Η διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης έγινε και σε μικρότερες οδούς : Παν. Αφαλή, (πρώην Ελπίδος), Γεννηματά, Μερκούρη, Ιπποκράτους, Κ. Κουν, Μεσολογγίου, Τρανού, Φλογητών, Ν. Παρασκευά και η λεωφόρος ΟΧΙ στον Άγιο Παύλο.


«Με το ανθρώπινο δυναμικό μας και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, διασφαλίζουμε την υγεία των κατοίκων και την πόλη καθαρή. Μόνο όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και των πολιτών μπορεί να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.


Από τις 28 του μήνα σε επιλεγμένες περιοχές, ο καθαρισμός και η απολύμανση θα γίνονται πρωινές ώρες.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Γραμματεία Καθαριότητας

Τηλ.: 2310.625500

Φωτογραφίες