«Οι κόποι και οι θυσίες επιβραβεύονται…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Οι κόποι και οι θυσίες επιβραβεύονται…»

29 Ιουλίου 2022

«Οι κόποι και οι θυσίες επιβραβεύονται…»

Δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη

Για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην ακόλουθη συγχαρητήρια δήλωση για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ.


«Ένα όμορφο ταξίδι στα σχολικά θρανία ολοκληρώθηκε, κι ένα άλλο, πιο όμορφο και πιο συναρπαστικό, στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης, ξεκίνησε από χθες για εκατοντάδες παιδιά του δήμου μας.


»Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή των έως χθες υποψηφίων για τα ΑΕΙ σήμανε το τέλος μιας περιόδου αγωνίας για τα παιδιά μας, που με κόπο, θυσίες και μεγάλη προσπάθεια διεκδίκησαν το όνειρό τους και το κατέκτησαν εξασφαλίζοντας την εισαγωγή τους στη Σχολή της επιλογής τους.


»Θερμά συγχαρητήρια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, και εκ μέρους όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, σε όσους είδαν τον αγώνα τους να στέφεται με επιτυχία. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων των περασμένων ετών, επιβραβεύει την προσπάθεια και τις θυσίες τους, τα ξενύχτια πάνω από το βιβλίο. Η επιτυχία τους, όμως, γεμίζει χαρά και περηφάνια και τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν στο πλάι τους, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους, στους οποίους δικαιωματικά ανήκει ένα κομμάτι αυτής της επιτυχίας.


»Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου θέσαμε ως μια από τις κυρίαρχες προτεραιότητές μας την αναβάθμιση των υποδομών με στόχο τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταματήσαμε να ανεγείρουμε νέα σχολικά συγκροτήματα, να ενισχύουμε, να εκσυγχρονίζουμε, να εξοπλίζουμε και να αναβαθμίζουμε τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, εξασφαλίζοντας έτσι στη σχολική κοινότητα τις καλύτερες προϋποθέσεις ποιοτικότερης και ουσιαστικότερης εκπαίδευσης.


»Όλα αυτά τα χρόνια δεν παρασυρθήκαμε στην κατασκευή έργων βιτρίνας που εξυπηρετούν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, αλλά επιλέξαμε την επένδυση στην Παιδεία κατευθύνοντας σε αυτήν πολλά εκατ. ευρώ.


»Το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, που ανοίγει τον προσεχή Σεπτέμβριο, είναι ένα από τα τελευταία -χρονικά- χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της σταθερής μας επιλογής για σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες, με χώρους Πολιτισμού και Αθλητισμού, και με εργαστήρια. Με τέτοια έργα στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση στον δήμο μας, ενώ παράλληλα, φροντίζουμε σταθερά, μέσα από πρωτοπόρα προγράμματα να προσφέρουμε σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ευκαιρίες πολιτιστικής Παιδείας και έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις τη ζωή, μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Άλλωστε, είναι γνωστή η πεποίθηση που μας καθοδηγεί, ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου μας.


»Στο πνεύμα αυτό, οι επιτυχίες των μαθητών δικαιώνουν τις προσπάθειές μας τις οποίες δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αναζητώντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο δήμος μας θα παραμείνει σύμμαχος και συνοδοιπόρος και στα φοιτητικά χρόνια αλλά και στη μετέπειτα πορεία των εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην αναζήτηση εργασίας αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν τα παιδιά μας».


»Για όσους, όμως, δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει να πιστέψουν η αποτυχία αυτή δεν σημαίνει το τέλος μιας προσπάθειας κι ενός αγώνα. Είναι απλώς ένας σταθμός στο μακρύ ταξίδι για την αναζήτηση της γνώσης και της διαρκούς επιμόρφωσης, ένας σταθμός στον οποίο θα πρέπει να ‘‘σταθούν’’ λίγο παραπάνω ώστε να προσπαθήσουν με περισσότερη επιμονή και ένταση για να πετύχουν τον στόχο τους.


»Σε κάθε περίπτωση, έχοντας αποχαιρετήσει τη μαθητική κοινότητα και βάζοντας πλώρη για νέες θάλασσες, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους νέους και στις νέες σε ό,τι χρειαστούν, θέτοντας στη διάθεσή τους όλες τις Υπηρεσίες του δήμου».