O δήμος Νεάπολης-Συκεών απλώνει ακόμη περισσότερο το δίχτυ της κοινωνικής μέριμνας:  Στην τελική ευθεία η λειτουργία του Δ΄ ΚΗΦΗ στην Επταπυργίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

O δήμος Νεάπολης-Συκεών απλώνει ακόμη περισσότερο το δίχτυ της κοινωνικής μέριμνας:  Στην τελική ευθεία η λειτουργία του Δ΄ ΚΗΦΗ στην Επταπυργίου

17 Οκτωβρίου 2024

O δήμος Νεάπολης-Συκεών απλώνει ακόμη περισσότερο το δίχτυ της κοινωνικής μέριμνας:  Στην τελική ευθεία η λειτουργία του Δ΄ ΚΗΦΗ στην Επταπυργίου

Ένα νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί ωφελούμενους και ωφελούμενες που χρήζουν καθημερινής φροντίδας

Διευρύνεται και ενισχύεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και φροντίδας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με μία ακόμη δομή ΚΗΦΗ που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και εξυπηρέτηση.


Πρόκειται για το Δ΄ ΚΗΦΗ που έχει λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση και στεγάζεται στο νέο κτήριο του δημοτικού Ιατρικού Κέντρου επί της οδού Επταπυργίου 72Α, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από πλευράς ωφελούμενων.



Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν και συγγενείς των υποψήφιων ωφελούμενων καθώς και άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος, επικοινωνώντας με ένα από τα τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν ήδη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.



Υπενθυμίζεται ότι το Α’ ΚΗΦΗ στον πρώην δήμο Συκεών εγκαινιάστηκε και άρχισε να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του το μακρινό 2002, ενώ με την ένταξη της τέταρτης δομής στο δίκτυο κοινωνικής μέριμνας η δυνατότητα φιλοξενίας ωφελούμενων αυξάνεται και φτάνει συνολικά τις 135 θέσεις.


«Οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας που μας φρόντισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας αξίζουν τον σεβασμό ολόκληρης της κοινωνίας. Οφείλουμε να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και κοινωνική στήριξη γιατί είναι αυτοί που μας έφεραν στη ζωή και πλέον χρειάζονται μία μεγάλη αγκαλιά» αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, όπως λέει, νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν διαπιστώνει – συνομιλώντας με ωφελούμενους – τη μεγάλη βοήθεια που λαμβάνουν από το προσωπικό των ΚΗΦΗ. «Αυτό αποτελεί και κινητήρια δύναμη, προσθέτει ο δήμαρχος, ώστε καθημερινά ως δημοτική αρχή να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορούμε σε μία εποχή που η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνικές παροχές στραγγαλίζει τους δήμους και τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν είναι αρκετά».




Για τη λειτουργία των τεσσάρων ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεργάζονται η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με αρμόδια αντιδήμαρχο την Ειρήνη Καγιαμπίνη και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου με πρόεδρο τον Δημήτρη Απατσίδη.


Τι υπηρεσίες παρέχουν τα ΚΗΦΗ


Τα ΚΗΦΗ είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει νοσηλευτική παρακολούθηση και φροντίδα, κοινωνική στήριξη και οικογενειακή συμβουλευτική με πλούσιες δημιουργικές δραστηριότητες. Συνοπτικά παρέχονται:


Πρόγευμα και μεσημεριανό


Ιατρική παρακολούθηση και συνταγογράφηση φαρμάκων


Νοσηλευτική φροντίδα


Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων


Δημιουργική απασχόληση και χειροτεχνίες


Κοινωνική στήριξη και βοήθεια στην αξιοποίηση κοινωνικών παροχών


Ασκήσεις χαλάρωσης και γυμναστικής


Βοήθεια σε θέματα ατομικής υγιεινής και φροντίδας


Υποστήριξη και βοήθεια στην οικογένεια που φροντίζει τους ηλικιωμένους


Πληροφορίες και αιτήσεις για ένταξη ωφελούμενων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων:


Δ ΄ΚΗΦΗ Συκεών (Επταπυργίου 75α ): τηλέφωνο 2310613701


Α ΄ΚΗΦΗ Συκεών (Στ. Παπαδόπουλου 4 & Ν. Παρασκευά): τηλέφωνο 2310621676


Β΄ ΚΗΦΗ Συκεών (Περγάμου 2 & Μεσολογγίου): τηλέφωνο 2310968960


ΚΗΦΗ Νεάπολης (Ζάκκα 37): τηλέφωνο 2310566537