Γιορτή για το καλωσόρισμα των εκπαιδευόμενων στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιορτή για το καλωσόρισμα των εκπαιδευόμενων στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης

15 Οκτωβρίου 2024

Γιορτή για το καλωσόρισμα των εκπαιδευόμενων στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται μέχρι το τέλος του μήνα οι εγγραφές στο σχολείο που λέει σε όλους ότι «ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή»

Γιορτή για την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 διοργανώνει την Παρασκευή (18 Οκτωβρίου) στις 5:30 το απόγευμα το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης.



Πρόκειται στην ουσία για εκδήλωση καλωσορίσματος των νέων εκπαιδευομένων αλλά και αυτών που ολοκλήρωσαν την πρώτη τους χρονιά στο σχολείο και συνεχίζουν με τον Β΄ κύκλο μαθημάτων που οδηγεί στην απόκτηση απολυτηρίου ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου της τυπικής εκπαίδευσης.


Μάλιστα οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ κύκλου προκειμένου να υποδεχθούν τους νέους συμμαθητές τους έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο δώρο: φακέλους στολισμένους με διακοσμητικά που έφτιαξαν με τα χέρια τους.





Όπως λένε και όπως έχουν διαπιστώσει τόσο οι ίδιοι όσο και οι εκπαιδευτικοί η υποδοχή αποτελεί σημαντική λειτουργία καθώς συμβάλλει στην αποβολή του άγχους και της αμηχανίας από τους πρωτοετείς, στην οικοδόμηση υγιών και ισότιμων σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον αλλά και στην προετοιμασία της μαθησιακής διαδικασίας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απόφοιτοι του σχολείου θα μιλήσουν για την εμπειρία που έζησαν στο ΣΔΕ και πώς η φοίτηση επηρέασε τη ζωή τους, ενώ παλιοί και νέοι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και με τους καθηγητές που έχουν αναλάβει να καθοδηγήσουν τα βήματά τους στο ταξίδι της γνώσης που ξεκίνησε ήδη από τον Σεπτέμβριο.



Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείο Γιώργος Γεράνης υπενθυμίζει το μότο του σχολείου σύμφωνα με το οποίο «ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή» και απευθύνει κάλεσμα σε όσους ενήλικες δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου να εγγραφούν στο 1ο ΣΔΕ. «Όσοι μπορούν να διαθέσουν χρόνο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, δεν πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό» αναφέρει και προσθέτει: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συναρπαστική διαδρομή στο σχολείο μας θα τους γεμίσει όχι μόνο με γνώσεις αλλά και με αυτοπεποίθηση, εφόδια και τα δύο απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας».



Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για τα μαθήματα που γίνονται απογευματινές ώρες, ώστε οι εργαζόμενοι-εκπαιδευόμενοί να μπορούν να παρακολουθούν χωρίς πρόβλημα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.


Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας δεν υπάρχουν εξετάσεις, ούτε βαθμοί! Τα μαθήματα (γραμματισμοί) γίνονται όλα μέσα στην τάξη με τον καθηγητή και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ενήλικων εκπαιδευομένων και αφορούν στην απόκτηση βασικών γνώσεων, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την εκμάθηση ξένης γλώσσας, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων καθώς και θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.


Εκτός από τα μαθήματα οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε δημιουργικά σχέδια δράσης και εργαστήρια, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους και σε άλλα πεδία. Στο σχολείο υπάρχει επίσης και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Σύμβουλος Ψυχολόγος για την περαιτέρω στήριξη των εκπαιδευομένων.


Το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης λειτουργεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου και 3ου Γυμνασίου Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη.


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 672715, (απογευματινές ώρες).