Η εταιρεία Alumil στη 2η mini Job Day του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Οι συμμετέχοντες γνώρισαν σύγχρονους τρόπους παρουσίασης του βιογραφικού τους σε συνέντευξη για δουλειά

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η εταιρεία Alumil στη 2η mini Job Day του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Οι συμμετέχοντες γνώρισαν σύγχρονους τρόπους παρουσίασης του βιογραφικού τους σε συνέντευξη για δουλειά

14 Οκτωβρίου 2024

Η εταιρεία Alumil στη 2η mini Job Day του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Οι συμμετέχοντες γνώρισαν σύγχρονους τρόπους παρουσίασης του βιογραφικού τους σε συνέντευξη για δουλειά

Δημότες και κάτοικοι που αναζητούν εργασία ενημερώθηκαν σήμερα και για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας – Στις 18 Νοεμβρίου η επόμενη mini ημέρα καριέρας

Η εταιρεία ALUMIL ανέλαβε σήμερα τη σκυτάλη των mini Job Days του δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχουν στόχο να φέρουν κοντά ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν (ή θέλουν να αλλάξουν) δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν νέο δυναμικό.


Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό και την υποδοχή των συμμετεχόντων στο βιωματικό σεμινάριο από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Λάζαρο Ωραιόπουλο, τα στελέχη του τμήματος επιλογής προσωπικού της εταιρείας (Recruitment & Selection) Βασιλική Κανελλοπούλου και Γλυκερία Σταύρου επικεντρώθηκαν στο "Elevator Pitch: Πώς να παρουσιάσεις σύντομα και περιεκτικά τον εαυτό σου". Το σεμινάριο εστίασε δηλαδή στην τέχνη της σύντομης παρουσίασης του βιογραφικού σε εν δυνάμει εργοδότες μέσα σε λίγα λεπτά, όσο δηλαδή θα διαρκούσε μια διαδρομή με το ασανσέρ.




Όπως τόνισαν οι δύο προσκεκλημένες- εργαζόμενες στην Alumil αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όταν αναζητούμε εργασία είναι να είμαστε σε θέση να αναφέρουμε με σαφήνεια και συντομία ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε καθώς και τις ικανότητες που μας ξεχωρίζουν από τους άλλους ενδιαφερόμενους. Επίσης σημαντικό είναι το λεγόμενο call toaction, να δώσουμε δηλαδή την ευκαιρία στον συνομιλητή μας να έχει μία ακόμη συνάντησή μαζί μας για να συνομιλήσουμε πιο αναλυτικά.


Στη συνέχεια οι δύο κυρίες αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ανοιχτές θέσεις εργασίας που διαθέτει για τους δημότες και κατοίκους του δήμου μας αυτή την περίοδο η εταιρεία και ανέλυσαν τις δεξιότητες (skills) που απαιτούνται για κάθε μία θέση. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες από την πλευρά τους παρέδωσαν το βιογραφικό τους σημείωμα. Να σημειωθεί ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στην εταιρεία είναι: Υπεύθυνος λογιστηρίου,Αναλυτής Δεδομένων Πωλήσεων,Μηχανικός Υποστήριξης Πωλήσεων, Διαχειριστής Συστημάτων και Δικτυακού Εξοπλισμού, Μηχανολόγος Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Χειριστής Ανυψωτικού Μηχανήματος, Μηχανικός Συντήρησης, Ηλεκτρολόγος Συντήρησης καθώς και εργάτες παραγωγής.






Νωρίτερα, είχε γίνει αναφορά στη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Alumil φοιτητών και σπουδαστών ΕΠΑΛ/ ΕΠΑΣ/ ΙΕΚ.


Οι επόμενες μίνι ημέρες καριέρες έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024 (10 π.μ.-12 μ.) με εισηγήτρια την Χριστίνα Σαρίδου, Senior Human Resources Coordinator του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ενώ την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (10:00- 12:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ανέργων με προσκεκλημένη εταιρεία την OTS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ο.Ε.


Επιπλέον μεθαύριο Τετάρτη (16/10) από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι θα γίνει προετοιμασία των ενδιαφερομένων για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου θα επαναληφθεί ανάλογη συνάντηση για τον ΑΣΕΠ (μητρώο-αιτήσεις ΣΟΧ) στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του Συμβουλίου.


Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες αλλά και για πληροφορίες σχετικά με την προσφορά εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:00 στο τηλέφωνο 2313.329525.