Με μεγάλη συμμετοχή φρέσκες ιδέες και πολλές προτάσεις έγινε η πρώτη συνάντηση επαγγελματιών του δήμου με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών στο πλαίσιο του νεοσύστατου δημοτικού Μητρώου Επιχειρήσεων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με μεγάλη συμμετοχή φρέσκες ιδέες και πολλές προτάσεις έγινε η πρώτη συνάντηση επαγγελματιών του δήμου με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών στο πλαίσιο του νεοσύστατου δημοτικού Μητρώου Επιχειρήσεων

10 Οκτωβρίου 2024

Με μεγάλη συμμετοχή φρέσκες ιδέες και πολλές προτάσεις έγινε η πρώτη συνάντηση επαγγελματιών του δήμου με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών στο πλαίσιο του νεοσύστατου δημοτικού Μητρώου Επιχειρήσεων

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της αγοραστικής κίνησης στην τοπική αγορά και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες

Σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του νεοσύστατου Μητρώου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχει ως στόχο τόσο την ενίσχυση των επιχειρηματικών δράσεων που συντελούνται στα όρια του δήμου, όσο και την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών.     



«Μέλημα μας είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς και παρά τις μηδαμινές αρμοδιότητες που –λόγω του ισχύοντος Νομικού Πλαισίου- έχουμε ως δήμος, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηρίξουμε ιδέες και προτάσεις που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι δήμος και κοινωνία είμαστε συνεργάτες, έχουμε τους ίδιους στόχους και ότι οι αρμόδιοι δημοτικοί φορείς είναι έτοιμοι όχι μόνο να συζητήσουν τις προτάσεις που θα τεθούν, αλλά και μέσω επιπλέον κινήτρων που θα δοθούν σε κατοίκους και επιχειρηματίες, να τις υλοποιήσουν».



Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάζαρος Ωραιόπουλος καλωσορίζοντας τους επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος τόνισε ότι με το Μητρώο γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του δήμου είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή, την προβολή και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.


«Μέσω αυτού του μητρώου επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών, να προωθήσουμε την τοπική αγορά και να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε πληροφορίες και ευκαιρίες ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Ωραιόπουλος.



Εκ μέρους των παρευρισκόμενων επιχειρηματιών πολλοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις για την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης, όπως:


-Συνεργασία των επιχειρήσεων με το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης


-Λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας πέρα από τα Πεύκα όπου ήδη λειτουργεί


-Διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο την αγορά π.χ. Λευκές νύχτες


-Καταχώρηση διαφήμισης επιχειρήσεων στο περιοδικό του δήμου με έκπτωση της τάξης του 50%


-Περαιτέρω φωταγώγηση μη κεντρικών οδών


-Επιπλέον παραχωρήσεις δημοτικών χώρων για στάθμευση αυτοκινήτων


Κλείνοντας την εκδήλωση και προαναγγέλλοντας ότι θα προγραμματιστεί άμεσα και νέα συνάντηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάθε ευρώ που δαπανάται στην τοπική αγορά δρα πολλαπλασιαστικά στη τοπικής μας κοινωνία και οικονομίας. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας για τη σύσταση του μητρώου, και αποτελεί συνοπτικά και την κεντρική ιδέα της πρώτης συνάντησης.



Παρόντες πέρα από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Στιντσιούδης και η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή. Εκπροσωπώντας επαγγελματικούς φορείς ήταν παρόντες στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Μαρμαρινός, τα μέλη του δ.σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μπάμπης Τσαϊρέλης και Ελευθέριος Ωραιόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φροντιστών Β. Ελλάδας και υπεύθυνος του Ομίλου «Δημήτρια» Νίκος Πετρόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δημοτικό μητρώο μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας και συγκεκριμένα στην Βικτωρία Παπαδοπούλου από το Γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του δήμου (Ελ. Βενιζέλου 125, ισόγειο) καθημερινά από τις 8 π.μ έως τις 8 μ.μ, τηλ: 2313329525, email: apasxolisineapsyk@n3.syzefxis.gov.gr.