Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Δωρεάν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Δωρεάν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  

26 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Δωρεάν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  

Η ενισχυτική διδασκαλία θα καλύπτει όλες τις τάξεις του γυμνασίου και την Α΄ λυκείου

Για ακόμα μία σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχουν στο πλευρό τους το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ένα φροντιστήριο στο οποίο τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας προσφέρονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς και στόχο να στηρίξει τους μαθητές/τριες των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να επωμισθούν και τα έξοδα του ιδιωτικού φροντιστηρίου ή των ιδιαίτερων μαθημάτων.


Το φροντιστήριο αποτελεί διανύει την τρίτη περίοδο λειτουργείας του και αποτελεί πλέον έναν σημαντικό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά.


Οι πόρτες του ανοίγουν για φέτος την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου σε κατάλληλα διαμορφωμένες κλιματιζόμενες αίθουσες στον δεύτερο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) και η λειτουργία του θα είναι καθημερινή. Έξι εθελοντές εκπαιδευτικοί έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την παράδοση των βασικών μαθημάτων της Α΄, Β΄, Γ΄ γυμνασίου και της Α΄ λυκείου ενώ παράλληλα υπάρχει η πρόθεση, εφόσον παρουσιαστεί το αντίστοιχο ενδιαφέρον, να καλυφθεί και η Β΄ λυκείου.



Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ενόψει της έναρξης των μαθημάτων εύχεται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς υπογραμμίζοντας ότι τόσο η παιδεία όσο και η αλληλεγγύη αποτελούν προτεραιότητες για τη διοίκηση του δήμου: «Η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας είναι κρίσιμο στοιχείο για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Εμείς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών επιμένουμε να ενισχύουμε τη δημόσια εκπαίδευση με κάθε τρόπο και ταυτόχρονα στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας με δράσεις όπως αυτή του κοινωνικού φροντιστηρίου, που δίνει διέξοδο στους γονείς οι οποίοι δεν αντέχουν άλλα βάρη», καταλήγει ο δήμαρχος.


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν και φέτος το θεσμό επισημαίνοντας ότι η οργάνωση και η λειτουργία του φροντιστηρίου βασίζεται στην προσφορά τους και στα αλτρουιστικά αισθήματά τους.


Έξι εθελοντές εκπαιδευτικοί


Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος οι περισσότεροι από τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν ήδη εγγραφεί προέρχονται από τα αντίστοιχα τμήματα που λειτούργησαν πέρυσι το χειμώνα αλλά και από το θερινό τμήμα προετοιμασίας των αποφοίτων δημοτικού για τα μαθήματα της Α΄ γυμνασίου.


Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 48 μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα βασικά μαθήματα διδακτικής στήριξης στις τρεις τάξεις του γυμνασίου, αρχαία και νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά, φυσική και χημεία και 5 για το τμήμα της Α’ τάξης του λυκείου που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αρχαία και νεοελληνική γλώσσα (πιθανώς και έκθεση), μαθηματικά, χημεία και φυσική. Πρόθεση των πρόθυμων στελεχών του φροντιστηρίου είναι να λειτουργήσει και τμήμα που θα καλύπτει τα μαθήματα της Β΄ τάξης του λυκείου εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μαθητές.


Φέτος τις υπηρεσίες τους προσφέρουν δωρεάν στο κοινωνικό φροντιστήριο οι εκπαιδευτικοί: Γιάννης Χαρίσης, Βασίλης Πολυτσίνος, Θεόδωρος Μήτσας, Μαρία Λαϊάκη, Δημήτρης Κουτσός, Αθηνά Χαρίση και Δημήτρης Πουρίκας.


Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενώ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή.


Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά εγγραφής


Δικαίωμα αίτησης για παρακολούθηση μαθημάτων έχουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια, αρκεί να κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ένας από τους δύο γονείς/κηδεμόνες είναι:


1. Αίτηση (εδώ και στο Γραφείο Παιδείας)


2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας προκειμένου για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του προκειμένου για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα


3. Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/τριας από το σχολείο


4. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από το χώρο του φροντιστηρίου (στο γραφείο Παιδείας ή εδώ χωρίς θεώρηση γνήσιου της υπογραφής)


5. Υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (στο γραφείο Παιδείας ή εδώ χωρίς θεώρηση γνήσιου της υπογραφής)


Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στο γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης - Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.grΠροκειμένου για μαθητές που φοίτησαν και πέρυσι ή για μαθητές που παρακολούθησαν τα θερινά τμήματα δεν απαιτούνται τα υπ’ αριθμ. 2,4 και 5 αλλά είναι αρκετές η νέα αίτηση και η βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Θεόδωρο Μήτσα στο τηλέφωνο: 23133329559.