Με τα Θεοτόκια στα Πεύκα αποχαιρέτισε το πολιτιστικό καλοκαίρι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με τα Θεοτόκια στα Πεύκα αποχαιρέτισε το πολιτιστικό καλοκαίρι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

23 Σεπτεμβρίου 2024

Με τα Θεοτόκια στα Πεύκα αποχαιρέτισε το πολιτιστικό καλοκαίρι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πλήθος κόσμου στις συναυλίες και τα χορευτικά, μαζικό «παρών» των παιδιών στο… σχολείο του Καραγκιόζη και τα βιωματικά παιχνίδια

Τρία φθινοπωρινά βράδια γεμάτα με πολιτισμό για μικρούς και μεγάλους, με διαδραστικά παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη, μία συναυλία αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι και ένα λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ανέλαβαν να «κλείσουν» για φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που άρχισαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής ήταν τα Θεοτόκια που γίνονται κάθε χρόνο στη δημοτική ενότητα Πεύκων και η επιτυχία που σημείωσαν φέτος

ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.


Από τις πιο συγκινητικές στιγμές των εκδηλώσεων οι χοροί που παρουσίασαν χθες βράδυ τα «Μπλε αστέρια» μία χορευτική ομάδα που διανύει το πρώτο της έτος κι αποτελείται από τα παιδιά του συλλόγου παιδιών με αναπηρίες «αλλάΖΩ» και τους γονείς τους καθώς και εθελοντές και εθελόντριες από το σύλλογο Τεχνήεσσα. Ήταν μια πρωτοβουλία της προέδρου του συλλόγου Στέλλας Καϊσίδου σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλο Σάκη Οικονόμου που αγκάλιασε η πρόεδρος του αλλάΖΩ και εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου για θέματα Αναπηρίας Σοφία Ασβεστά. Το εγχείρημα βασίζεται στη συμπερίληψη στην πράξη και όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους χορούς που παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής τα «Μπλε αστέρια» συγκινήθηκαν και γέμισαν με αισθήματα αισιοδοξίας για την κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρία.


Άλλωστε και η πολιτική για τα άτομα με αναπηρία όπως και ο πολιτισμός αποτελούν προτεραιότητες για το δήμο Νεάπολης- Συκεών.


Τα Θεοτόκια 2024 άνοιξαν αυλαία με παιδικό πρόγραμμα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Παιδιά και γονείς κατέκλυσαν τις γωνιές παιχνιδιού που στήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Αρτέμιδος 7) στην εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε». Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» διοργάνωσε αισθητηριακά παιχνίδια με φυσικό υλικό για παιδιά από 2 ετών αλλά και γονείς, ενώ η ομάδα του InfinityGreece ετοίμασε διασκεδαστικά παιχνίδια και δοκιμασίες για παιδιά από 5 ετών και γονείς. Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου και τίτλο «Το σχολείο του Καραγκιόζη» όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο με εκατοντάδες μικρά και μεγάλα παιδιά να δηλώνουν «παρών».




Το Σάββατο η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι και στη σκηνή του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων ανέβηκαν δύο γνωστοί και αγαπημένοι ερμηνευτές της Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Πρατσινάκης και η Κατερίνα Σιάπαντα μαζί με τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς. Τόσο ο Κώστας όσο και η Κατερίνα με τις επιλογές και τις ερμηνείες τους δημιούργησαν μία μεγάλη παρέα που σιγοτραγουδούσε μαζί τους μεγάλες επιτυχίες από το χώρο της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής δικαιώνοντας, όπως είπε και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, την επιμονή της διοίκησης στην ποιότητα και την υψηλή αισθητική.



Η τριήμερη γιορτή έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο την Κυριακή με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάδου στο τραγούδι και στο χορό τον σύλλογο Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων τα «Μπλε αστέρια» και την «Τεχνήεσσα».









Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που έδωσε το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να φέρνει τον κόσμο κοντά στην ποιοτική πολιτιστική παραγωγή. «Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών ο πολιτισμός είναι σοβαρή υπόθεση γι’ αυτό και επιμένουμε στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχει οι πολίτες κάθε ηλικίας», υπογράμμισε.


Φωτογραφίες