Δυναμικό και… δροσερό το ξεκίνημα στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δυναμικό και… δροσερό το ξεκίνημα στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

11 Ιουλίου 2024

Δυναμικό και… δροσερό το ξεκίνημα στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ανάσα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό τα δωρεάν μαθήματα  που γίνονται σε κλιματιζόμενη αίθουσα

Γνώσεις και… δροσιά προσφέρει το θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών που άρχισε να λειτουργεί από την Τρίτη 2 Ιουλίου σε κλιματιζόμενη αίθουσα παρέχοντας σε απόφοιτους δημοτικού δωρεάν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε μαθήματα της Α’ Γυμνασίου.


Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11πμ έως 12.30μμ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί Θεόδωρος Μήτσας και Ιωάννης Χαρίσης προσφέρουν στους μαθητές και την μαθήτριες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ύλη που θα διδαχθούν από τον Σεπτέμβρη στην Α’ Γυμνασίου.Το θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί στον 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) σε αίθουσα που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθεί τους μαθητές, ενώ τα μαθήματα που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και διαρκούν δύο διδακτικές ώρες είναι τα φιλολογικά (Ελληνική Γλώσσα και εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά) και τα μαθηματικά.Οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, δίνοντας την ευχέρεια στους γονείς να υποβάλλουν αίτηση ανάλογα με τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό στήριξης των μαθητών και των γονιών τους καθώς παρέχει, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και το καλοκαίρι, δωρεάν διδακτική στήριξη χωρίς να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι ολοκληρώνει τον 2ο επιτυχημένο του κύκλο μετά την πανδημία και ετοιμάζεται να διανύσει από τη νέα σχολική χρονιά τον 3ο, με τα βασικά μαθήματα που απευθύνονται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.


Δικαιολογητικά και διαδικασία


Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα θερινά τμήματα θα πρέπει να προσκομίσουν στο γραφείο Παιδείας του δήμου τα εξής δικαιολογητικά: 

 

1. Αίτηση (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν από το γραφείο παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ)


2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του αν πρόκειται για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.


3. Βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας από το δημοτικό σχολείο που φοίτησε το σχολικό έτος 2023-24.


4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από τον χώρο του φροντιστηρίου (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής)


5. Υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής).


Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στο γραφείο παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.gr ή charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr.


Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές που κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια.


*Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313329577 με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς Θεόδωρο Μήτσα και Ιωάννη Χαρίση.