Όλα έτοιμα για τα Αγιοπαυλίτικα του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Σήμερα και αύριο οι συναυλίες με Entopica και Τσέρτο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Όλα έτοιμα για τα Αγιοπαυλίτικα του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Σήμερα και αύριο οι συναυλίες με Entopica και Τσέρτο

28 Ιουνίου 2024

Όλα έτοιμα για τα Αγιοπαυλίτικα του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Σήμερα και αύριο οι συναυλίες με Entopica και Τσέρτο

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες ανοίγουν σήμερα στις 8:30 μ.μ. με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι

Με όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν παραδοσιακά τα λαϊκά πανηγύρια, αρχίζουν σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου τα Αγιοπαυλίτικα 2024 στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου με αφορμή την γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Οι εκδηλώσεις των Αγιοπαυλίτικων που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνουν χορό και τραγούδι για όλες τις ηλικίες διαμορφώθηκαν από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων στις οποίες για πρώτη χρονιά φέτος συμμετέχει ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.


Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι στις 8:30 μμ, δηλαδή αμέσως μετά τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου.


Στην σκηνή των Αγιοπαυλίτικων θα ανέβουν αρχικά τα χορευτικά συγκροτήματα των ΚΑΠΗ του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας και της ομάδας Αγίου Παύλου «Χορόσημο».



Με Banda Entopica


Αμέσως μετά, στις 9 μμ τα ηνία της διασκέδασης θα αναλάβει η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.


Οι Banda Entopica είναι:


Φίλιππος Φασούλας - Κλαρίνο


Νίκος Φουτάκης - ακορντεόν


Αργύρης Καραγκούνης - τρομπέτα


Μπίλης Μαλεγκάνος - Κρουστά


Ειρήνη Γκουτζάκη- Τραγούδι


Γιάννης Γκουντάνος – Ηχοληψία


Είσοδος ελεύθερη




Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο αύριο Σάββατο


Το Σάββατο 29 Ιουνίου, δεύτερη μέρα των Αγιοπαυλίτικων, το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου και θα ακολουθήσει μέγας αρχιερατικός εσπερινός.




Αμέσως μετά, στις 9:30 μμ στη σκηνή των Αγιοπαυλίτικων θα ανέβει ο Μπάμπης Τσέρτος ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις σπουδαίους λαϊκούς τραγουδιστές. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια ορόσημα των Πάνου Γαβαλά, Στέλιου Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Στράτου Διονυσίου, μέσα από τις συνεργασίες τους με κορυφαίους συνθέτες όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Απόστολο Καλδάρα, το Θόδωρο Δερβενιώτη, τον Μπάμπη Μπακάλη και τον Μίκη Θεοδωράκη.





Μαζί του η Ελεωνόρα Ζαχαριά και πενταμελής ορχήστρα με τους :


Κώστας Ζαριδάκης -μπουζούκι


Γιάννης Τσέρτος - πλήκτρα


Νίκος Καινούριος - κιθάρα


Γιώργος Ζωγράφος - ακορντεόν


Εύη Κανέλλου – κρουστά.


Είσοδος ελεύθερη