Την Παρασκευή η ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Την Παρασκευή η ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

26 Ιουνίου 2024

Την Παρασκευή η ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έγινε τη σχολική χρονιά

Ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί η δουλειά που γίνεται στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης.


Στόχος είναι τόσο η ενημέρωση όσο και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του σχολείου που δίνει πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην ίδια τη ζωή.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης) και κατά τη διάρκειά της εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Α΄ και Β΄ κύκλου του ΣΔΕ θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έγινε τη σχολική χρονιά 2023-2024, ενώ απόφοιτοι του σχολείου θα μιλήσουν για τη συνολική τους εμπειρία κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στο 1ο ΣΔΕ (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης.


Στη συνέχεια, εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων θα παρουσιάσουν τα πέντε πρότζεκτ στα οποία συμμετείχαν:

1. «Χόρεψε μαζί μου»,

2. «Θεατρικές διαδρομές: ο ελληνικός κινηματογράφος στο σανίδι.»

3. «Compost: κομποστοποίηση τώρα και στο σχολείο μας»,

4. «Ταβανοθεραπεία και άλλες πρακτικές αυτοφροντίδας», 

5. «Κινητο-γραφώντας / Νύχτες πρεμιέρας στο ΣΔΕ».


Στο πλαίσιο αυτό θα εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν τις δράσεις που έγιναν εντός αλλά και εκτός του σχολείου και στο τέλος θα απονεμηθούν τα Απολυτήρια Γυμνασίου στους αποφοίτους του Β’ κύκλου του σχολείου.


Η ημερίδα θα κλείσει με μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.Λίγα λόγια για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας


Το 1ο ΣΔΕ (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετράει 23 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και απευθύνεται σε ενηλίκους. Τα μαθήματα είναι απογευματινά και μετά από δύο χρόνια σπουδών (Α κύκλος και Β κύκλος) οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι, αφού ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους επιτυχώς, λαμβάνουν Απολυτήριο ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου της τυπικής εκπαίδευσης. Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Νεάπολης) Θεσσαλονίκης είναι προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες των ενηλίκων. Οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν εξετάσεις και βαθμούς, λαμβάνουν περιγραφικές αξιολογήσεις και αποφοιτούν βάσει του ενδιαφέροντος και της ανταπόκρισής τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.


INFO


Ημερίδα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας


Πότε; Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024


Πού; Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), 7.00μ.μ.