Tην ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου το πρώτο κουδούνι στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τους απόφοιτους Δημοτικού που προετοιμάζονται για την Α’ Γυμνασίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Tην ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου το πρώτο κουδούνι στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τους απόφοιτους Δημοτικού που προετοιμάζονται για την Α’ Γυμνασίου

25 Ιουνίου 2024

Tην ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου το πρώτο κουδούνι στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τους απόφοιτους Δημοτικού που προετοιμάζονται για την Α’ Γυμνασίου

Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 29 Αυγούστου κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί δύο εθελοντές εκπαιδευτικοί θα προετοιμάζουν τα παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό για τα φιλολογικά μαθήματα και τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που θα λειτουργήσει φέτος από την Τρίτη 2 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 29 Αυγούστου.


Οι αιτήσεις εγγραφής στα δωρεάν τμήματα προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών αποφοίτων δημοτικού, που από τον Σεπτέμβρη θα φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου συνεχίζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μαθήματα θα γίνονται σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο 2ο όροφο τουδημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125 στον 2ο όροφο).


Στην διάθεση των μαθητών/τριών θα βρίσκονται δύο εθελοντές εκπαιδευτικοί οι οποίοι κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί για δύο διδακτικές ώρες από τις 11.00 πμ έως 12.30 μμ θα παρέχουν δωρεάν διδακτική στήριξη στα φιλολογικά μαθήματα (Ελληνική Γλώσσα και μία εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά) και τα μαθηματικά.


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει δύο επιτυχημένους κύκλους μετά τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας, έρχεται να προσφέρει στήριξη τόσο στο γνωστικό πεδίο των μαθητών και των μαθητριών όσο και στο… οικονομικό των γονιών και των οικογενειών.


Πρόκειται για έναν ακόμη κοινωνικό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών που παίρνει σάρκα και οστά χάρη στην πρωτοβουλία και τη στήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το γραφείο Παιδείας της αντιδημαρχίας Παιδείας.



Δικαιολογητικά και διαδικασία


Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα θερινά τμήματα μπορούν να προσκομίσουν στο γραφείο Παιδείας του δήμου τα εξής δικαιολογητικά: 

 

1. Αίτηση (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν από το γραφείο παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ)


2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του αν πρόκειται για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.


3. Βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας από το δημοτικό σχολείο που φοίτησε το σχολικό έτος 2023-24.


4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από τον χώρο του φροντιστηρίου (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής)


5. Υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής).


Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στο γραφείο παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.gr ή charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr


Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές που κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια.


*Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313329577 με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς Θεόδωρο Μήτσα και Ιωάννη Χαρίση.