Οι εθελοντές αψήφησαν τον καύσωνα και ενίσχυσαν την Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών με 410 μονάδες αίματος

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι εθελοντές αψήφησαν τον καύσωνα και ενίσχυσαν την Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών με 410 μονάδες αίματος

20 Ιουνίου 2024

Οι εθελοντές αψήφησαν τον καύσωνα και ενίσχυσαν την Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών με 410 μονάδες αίματος

Πολλά «ευχαριστώ» από τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο για την αυξημένη συμμετοχή της νέας γενιάς αιμοδοτών

Το έντονο κύμα καύσωνα και η διεξαγωγή των ευρωεκλογών δεν πτόησαν τις εθελόντριες και τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν και αυτή τη φορά μαζικά στην δεύτερη για το 2024, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Με σύνθημα «η προσφορά που γίνεται συνήθεια», από το Σάββατο 8 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου, τακτικοί αλλά και νέοι αιμοδότες έδωσαν δυναμικό «παρών» και πρόσθεσαν στη μεγαλύτερη δημοτική τράπεζα αίματος της χώρας 410 νέες μονάδες αίματος.



Συνολικά 201 εθελοντές και εθελόντριες στις Συκιές, 147 στη Νεάπολη, 46 στα Πεύκα και 16 στον Άγιο Παύλο, έσπευσαν στα σημεία που στήθηκαν τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της πόλης (Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου) και χάρισαν ένα πολύτιμο δώρο της ζωής, γεμίζοντας αισιοδοξία τους διοργανωτές.


Παράλληλα με την αιμοδοσία, όπως άλλωστε και κάθε φορά, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών και των συνοδών τους από εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να γίνουν δότες και δότριες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, δότριες βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.



Παρόντες για ακόμα μία φορά τοπικοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του δήμου και της πόλης (ΕΔΟΜΑΚ, ΙΕΚ Νεάπολης, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας- Συκεών, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης Γ.Κούδας, 4o Σύστημα Προσκόπων Συκεών, ΛΕΦΕΔ).


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και κατοίκων για τη σημασία της Αιμοδοσίας και για την ενίσχυσης της Δημοτικής Τράπεζας αίματος, προηγήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης στην κοινότητα με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη και τη συμμετοχή δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, εργαζομένων του κέντρου Κοινότητας Συκεών, του Συμβουλευτικού σταθμού Νεάπολης καθώς και των ΚΔΑΠμεΑ.



Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και σε αυτή την αιμοδοσία η συγκέντρωση φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.



Σίμος Δανιηλίδης: «Σας ευχαριστούμε θερμά»


«Παρά το κύμα καύσωνα και παρά τις ευρωεκλογές, οι εθελόντριες και οι εθελοντές μας δεν κάμφθηκαν και ήταν και πάλι στο πλευρό μας, στο πλευρό των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς η οποία αποτελούσε ανέκαθεν στοιχείο της ταυτότητας του δήμου μας, του δήμου της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης και χαιρόμαστε που κάθε φορά διαπιστώνουμε ότι αυτό διατηρείται και ενισχύεται» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας «όλες και όλους τους εκατοντάδες παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας και όλους τους δωρητές και τις δωρήτριες αιμοπεταλίων και οργάνων σώματος και τις δωρήτριες βλαστοκυττάρων».


Παλιούς και νέους αιμοδότες ευχαριστεί από την πλευρά της και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη και υπενθυμίζει ότι «η ενημέρωση για τη δωρεά βλαστοκυττάρων συνεχίζεται τόσο από το Κέντρο Κοινότητας Συκεών, από όπου μπορούν να προμηθευτούν το ΚΙΤ βλαστοκυττάρων αλλά και μέσω του δωρεάν προγράμματος «Μια μαία για σένα», ενώ όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές και εθελόντριες δότες μυελού των οστών μπορούν να ενημερώνονται και να καταγράφονται στο εθνικό και το παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών επισκεπτόμενοι το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου στη Νεάπολη».


Υπενθυμίζεται ότι οι γυναίκες που θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες ή να προμηθευτούν το ΚΙΤ βλαστοκυττάρων μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Συκεών στο ισόγειο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1) και στο τηλέφωνο: 2313 313-151.



Υποδοχή και καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Νεάπολης


Να σημειωθεί τέλος, ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου στη Νεάπολη (Αγίου Στεφάνου 26, τηλ: 2310 514706) λειτουργεί ως Κέντρο υποδοχής των εθελοντών και των εθελοντριών που επιθυμούν να γίνουν δότες και δότριες μυελού των οστών (αιμοποιητικών κυττάρων) και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το επισκέπτονται, να ενημερώνονται και να καταγράφονται στο εθνικό και το παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών.


Σε συνεργασία με το σωματείο «Όραμα Ελπίδας», που δημιουργήθηκε από την «Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κάθε εθελοντής- δότης (18-45 ετών) μπορεί να βρει πληροφορίες, απαντήσεις στα ερωτήματά του και να δώσει δείγμα σιέλου προκειμένου να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε συμβατό ασθενή που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.