Δυναμική κινητοποίηση για τη δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του 2024 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δυναμική κινητοποίηση για τη δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του 2024 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

5 Ιουνίου 2024

Δυναμική κινητοποίηση για τη δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του 2024 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από κλιμάκια του δήμου σε λαϊκές αγορές και κεντρικά σημεία του δήμου

Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια» και επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, στελέχη του δήμου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, πραγματοποιούν καθημερινά ενημερωτικές εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, για τη δεύτερη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του 2024 που ξεκινά το Σάββατο 8 Ιουνίου.


Στόχος της δυναμικής αυτής εκστρατείας στην κοινότητα, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και συνομιλώντας με τους πολίτες, από τις λαϊκές αγορές και τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τα σχολεία και τα καταστήματα εστίασης, είναι να μεταφερθεί το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών και νέων αιμοδοτών, αλλά και η ενημέρωση για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.



Οι εξορμήσεις ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνας Τερζή και τη δημοτική σύμβουλο Τζένη Ευθυμιάδου να επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, ενώ συνεχίστηκαν την Δευτέρα στη μικρή λαϊκή αγορά της Νεάπολης και τα γύρω καταστήματα, όπου την αντιδήμαρχο συνόδευσε η πρόεδρος της Δ. Ε. Νεάπολης Χ. Τερζή, το ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης. Την Τρίτη το πρωί η αντιδήμαρχος επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά Πεύκων, με τη συνοδεία του προέδρου της Δ.Ε. Πεύκων Διονύση Βλέτση και των κοινοτικών συμβούλων Καίτης Αμοιρίδου, Βασίλη Πολυτσίνου, Ιωάννας Ίτσιου και Μαρίας Μαλλίνη, ενώ την Τρίτη το απόγευμα η αντιδήμαρχος περιόδευσε στα καταστήματα της Νεάπολης μαζί με τη δημοτική σύμβουλο Σταυρούλα Δόλια Χαριτίδου και τους κοινοτικούς συμβούλους Γιώργο Βασιλειάδη και Γιώργο Βουκουρεσλή.



Οι ενημερωτικές εξορμήσεις συνεχίστηκαν σήμερα (Τετάρτη) το πρωί στη λαϊκή αγορά Συκεών, με την αντιδήμαρχο Ειρήνη Καγιαμπίνη να συνοδεύεται από ομάδα στελεχών και ωφελούμενων των ΚΔΑΠ-μεΑ Συκεών, την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, τον πρόεδρο της Δ.Ε Συκεών Σίμου Ανταβαλή, την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Συκεών. Αύριο το πρωί κλιμάκιο του δήμου θα βρεθεί στη λαϊκή αγορά του Αγίου Παύλου και το απόγευμα στα καταστήματα των Πεύκων, ενώ την Παρασκευή στην αγορά των Συκεών και το Σάββατο στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης.



«Σταθερός στόχος του δήμου» όπως υπογραμμίζουν, στο κοινό μήνυμά τους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη «είναι η μαζική συμμετοχή, τακτικών και νέων εθελοντών». «Το αίμα δεν παρασκευάζεται, δεν πωλείται, μόνον προσφέρεται. Σε μια περίοδο κατά την οποία ο ατομισμός και το άμεσο προσωπικό όφελος προκρίνονται ως τα μοναδικά κίνητρα για δράση, ας δείξουμε ότι στη δική μας κοινότητα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών σταθερά υπερισχύει ο αλτρουισμός και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο».


 «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια!»


Και αυτή η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, τα κινητά συνεργεία των οποίων θα βρίσκονται από το Σάββατο 8 έως το Σάββατο 15 Ιουνίου στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο για την αιμοληψία.


Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Το πρόγραμμα


Οι ημέρες, οι ώρες και τα σημεία για τις αιμοληψίες έχουν ως εξής:


Σάββατο 8/6

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)


Κυριακή 9/6

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)


Δευτέρα 10/6

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τρίτη 11/6

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών



Τετάρτη 12/6

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 13/6

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 14/6

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 15/6

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Οι εθελοντές καλούνται για τη δική τους διευκόλυνση να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν ραντεβού στα : 2313 313 117 & 151 & 154


Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο


Όπως κάθε φορά, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από το έντυπο ενημερωτικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει και διανέμει, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχώρησε και στη δημιουργία βίντεο το οποίο μεταδίδεται ραδιοτηλεοπτικά και έχει αναρτηθεί στη σελίδα του στο YouTube εδώ για ελεύθερη χρήση από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου το κάλεσμα για συμμετοχή να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους αποδέκτες.