4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ Νεάπολης-Συκεών: Κερδίζουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας επιμένουμε με συμπερίληψη στην πράξη

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ Νεάπολης-Συκεών: Κερδίζουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας επιμένουμε με συμπερίληψη στην πράξη

3 Ιουνίου 2024

4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ Νεάπολης-Συκεών: Κερδίζουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας επιμένουμε με συμπερίληψη στην πράξη

Σε μία μεγάλη γιορτή που σκόρπισε χαμόγελα σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες εξελίχθηκε το φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΚΕΥΝΣ στο ΕΑΚ Νεάπολης

Ήταν όλοι τους εκεί για να μεταδώσουν το μήνυμα ότι η εξωστρέφεια αποτελεί τη βάση για συμπερίληψη των ΑμεΑ στην πράξη αλλά και για να χαρούν, να τραγουδήσουν, να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα. Διακόσιοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά, άτομα με αναπηρίες, ωφελούμενοι από δομές και φορείς με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτών τους παρουσίασαν, σε ένα πολύχρωμο σκηνικό, χορογραφίες και δρώμενα που προετοίμασαν όλο το προηγούμενο διάστημα βασισμένα σε δημοφιλή τραγούδια. Ακούστηκαν από το “Zari” της Μαρίνας Σάτι και το Number One της Έλενας Παπαρίζου μέχρι και ελληνικά παραδοσιακά που συνοδεύτηκαν από τους αντίστοιχους χορούς.



Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν μαζί με τις οικογένειές τους με τα στελέχη των δομών να ανταλλάσσουν παράλληλα εμπειρίες και πρακτικές, αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε ένα φεστιβάλ που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.




Υποδεχόμενη τους εκατοντάδες παριστάμενους και φιλοξενούμενους η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στα ΑμεΑ μέσα από τις δομές που έχει δημιουργήσει, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-μεΑ) και τις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) αλλά και την επιμονή του στην κατεύθυνση στήριξης και ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία νέων. Επιπλέον, συνεχάρη τα στελέχη για τις ποιοτικές υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες.



Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου για θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας και μέσα από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που ετοίμασαν τα στελέχη των δομών και οι ωφελούμενες/οι είναι η συμπερίληψη στην πράξη, γι’ αυτό επιμένουμε σε πολιτικές και δράσεις που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουμε τη βούληση και θα το κάνουμε πράξη. Αυτό αποτελεί τη μεγάλη μας προτεραιότητα». 


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης συνεχάρη όλους, όσους και όσες εργάστηκαν για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση κάνοντας ειδική αναφορά στη χαρά και το κέφι που μετέδωσαν τα ΑμεΑ με τη ζωντάνια τους και τη δημιουργικότητά τους, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.


Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΗΦΗ, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας, την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ), μέλη από ΚΔΑΠ-μεΑ, τον Σύλλογο ΑλλάΖΩ, το ΚΔΑΠμεΑ Κύκλος, το ΚΔΑΠμεΑ Πρόσβαση Περαίας, το ΚΔΑΠμεΑ Φιλαράκια, το ΚΔΑΠμεΑ Θαλπωρή, τον σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό»,,το ΚΔΑΠμεΑ Αποσπερίτης, αλλά και παιδιά από το 8ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης.



Σημαντική ήταν η συνδρομή των εθελοντών/τριών του Rodi Festival του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ η διοργάνωση έκλεισε σε ρυθμούς DJ, και μπουφέ για όλους, προσφορά των πολύτιμων χορηγών.