Τα σχολεία τελειώνουν, τα μπάνια αρχίζουν – Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Τα σχολεία τελειώνουν, τα μπάνια αρχίζουν – Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

31 Μαΐου 2024

Τα σχολεία τελειώνουν, τα μπάνια αρχίζουν – Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

Καθημερινές ημερήσιες αποδράσεις στην παραλία Μυκονιάτικα της Χαλκιδικής για παιδιά από 6 έως 14 ετών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Επανέρχεται δυναμικά και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα», ο επιτυχημένος θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών που σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) εξασφαλίζει τα… μπάνια του παιδιού.


«Παιδί και Θάλασσα» για το δήμο Νεάπολης-Συκεών σημαίνει διασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών στην παραλία για αθλοπαιδιές και δροσιστικές βουτιές με ασφάλεια και οικονομικούς όρους που αντέχουν οι γονείς.


Στο πλαίσιο της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο δήμος καλύπτει την ανάγκη των παιδιών 6 έως και 14 ετών για χαρούμενο παιχνίδι στη θάλασσα με το ελάχιστο δυνατό αντίτιμο διευκολύνοντας τους γονείς που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα ή εργάζονται και δεν έχουν χρόνο για διακοπές.



Με οργανωμένες πρωινές αναχωρήσεις και από τις 4 δημοτικές ενότητες, Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα και Άγιο Παύλο, τα παιδιά απολαμβάνουν παιχνίδι και ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα.


Το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο χωρίζεται σε δύο περιόδους, με την α΄ να διαρκεί από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου 2024 και τη β΄ από την 1η έως τις 12 Ιουλίου 2024. Οι αναχωρήσεις θα γίνονται κάθε πρωί στις 8.30 με ώρα προσέλευσης την 8:15 και επιστροφή στις 13.30 το μεσημέρι. Η μετάβαση πραγματοποιείται με ασφαλή λεωφορεία της ΚΕΥΝΣ με εκπαιδευμένους γυμναστές και καταρτισμένο προσωπικό.


Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους νερό, κολατσιό, καπέλο, πετσέτα, σαγιονάρες και αντιηλιακό.

Παράλληλα, η ΚΕΥΝΣ έχει μεριμνήσει ώστε τις ημέρες που ο καιρός δεν ενδείκνυται για θαλασσινές βουτιές τα παιδιά να απασχολούνται στα κλειστά γήπεδα Τριγώνου (Συκιές) και Πεύκων.


Οι αιτήσεις για το συμμετοχή στην α΄ περίοδο αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση ΕΔΩ και να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ΕΔΩ.



Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι:


-Ιατρική βεβαίωση

-Για τους δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών: πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)

-Για τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών: πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου), λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.


Τα σημεία αναχώρησης και επιστροφής στις τέσσερις δημοτικές ενότητες είναι:  


Συκιές


-Δημαρχείο Συκεών (parking)


-Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους


Νεάπολη


-Είσοδος Γυμναστηρίου Στρεμπενιώτη (από την κάτω πλευρά-πισίνα)


Πεύκα


-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (πρώην Δημαρχείο Πεύκων)


Άγιος Παύλος


-Ιερός Ναός Αγίου Παύλου (στάση λεωφορείου 24)


-Παλιό Τέρμα (Κάστρα) (στάση λεωφορείου 23)


Για εγγραφές και πληρωμές οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται: 


1. Γραφείο Αθλητισμού, Οδυσσέα Ελύτη με Τριανταφυλλίδη γωνία, Νεάπολη, τηλ : 2313329560, 2310628475, ώρες 8:00-19:00 (για τη δημοτική ενότητα Νεάπολης)   

                  

2. Κολυμβητήριο Συκεών, Λεχόβου 7, Συκιές, τηλ. 2310200327, ώρες 8:00-16:00 (για τη δημοτική ενότητα Συκεών)


3. Πολιτιστικό-Αθλητικό Κέντρο Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, Πεύκα, τηλ : 2310674653, ώρες 8:00-15:00 (για τη δημοτική ενότητα Πεύκων)


4. Μουσικό Κδαπ Αγίου Παύλου, Προέδρου Μυρώνη Β.2, Άγιος Παύλος, τηλ : 2310 210679, ώρες 14:30-19:30 (για τη δημοτική ενότητα Αγ. Παύλου)


Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για