Αύριο το 4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αύριο το 4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

30 Μαΐου 2024

Αύριο το 4ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τόπος συνάντησης 15 ΚΔΑΠ-μεΑ και φορέων για την Αναπηρία θα γίνει το ΕΑΚ Νεάπολης

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-μεΑ Νεάπολης-Συκεών που θα δώσει το σύνθημα για «συμπερίληψη στην πράξη» μεταδίδοντας παράλληλα μηνύματα ισότητας και κοινωνικοποίησης των ΑμεΑ. Το Φεστιβάλ αρχίζει στις 10 το πρωί αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Νεάπολης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι με τα στελέχη της ΚΕΥΝΣ να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των εκατοντάδων φιλοξενούμενων.


Στόχος των διοργανωτών είναι να μεταδώσουν παράλληλα και να καλλιεργήσουν την εξωστρέφεια που αποτελεί βάση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε θέματα ΑμεΑ, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους. Τα 200 μέλη ΚΔΑΠ-μεΑ και φορέων που συμμετέχουν αναμένεται να στείλουν ηχηρό το μήνυμα της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνία μέσα από τον χορό, το τραγούδι το θέατρο και φυσικά το παιχνίδι.


Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από τις παραστάσεις και τα τραγούδια που ετοίμασαν και παράλληλα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές, αλλά και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.


Συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας, την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ) μέλη από ΚΔΑΠ-μεΑ, τον Σύλλογο ΑλλάΖΩ αλλά και παιδιά από το 8ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης. Όλοι και όλες μαζί με την πολύτιμη συνδρομή του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη συμμετοχή εθελοντών/τριών του Rodi Fesival θα γίνουν μια παρέα σε ένα γαϊτανάκι χαράς, αισιοδοξίας, δημιουργικής έκφρασης και ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία. Το αθλητικό κέντρο της Νεάπολης αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά από τους συμμετέχοντες τις οικογένειές και τους φίλους τους αλλά και πλήθος επισκεπτών σε μια γιορτή συμπερίληψης που θα τα έχει όλα.


Με αφορμή τη διοργάνωση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζει ότι «με την ελάχιστη υποστήριξη από το κράτος και τον δικό μας συνεχή αγώνα ως δημοτική αρχή να στηρίζουμε τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορούν να κάνουν θαύματα» και επισημαίνει την προτεραιότητα που έχει για το δήμο Νεάπολης-Συκεών η συμπερίληψη των ΑμεΑ στην πράξη. Ανοιχτό κάλεσμα σε όλες και όλους στην αυριανή γιορτή απευθύνουν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη, ο πρόεδρος της διοργανώτριας του Φεστιβάλ Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Δημήτρης Απατσίδης και η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου σε θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά.

           

Info


Τόπος; Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη)


Πότε;   Παρασκευή 31 Μαΐου


Ώρα;   10.00 - 14.00


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ