Σίμος Δανιηλίδης και Κώστας Ταγγίρης πήραν το λεωφορείο για να εγκαινιάσουν την ένταξη της γραμμής 28 του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σίμος Δανιηλίδης και Κώστας Ταγγίρης πήραν το λεωφορείο για να εγκαινιάσουν την ένταξη της γραμμής 28 του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση

28 Μαΐου 2024

Σίμος Δανιηλίδης και Κώστας Ταγγίρης πήραν το λεωφορείο για να εγκαινιάσουν την ένταξη της γραμμής 28 του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση

Δέσμευση του προέδρου του Οργανισμού στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες γραμμές που εξυπηρετούν τον δήμο

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη συνάντησε στις 3 μμ στη στάση Δεδέογλου στην οδό Επταπυργίου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προκειμένου να επιβιβαστούν μαζί σε ένα από τα 13 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που εκτελούν πλέον το δρομολόγιο 28 (Τ.Σ. Ευκαρπίας - Σκλαβενίτης - Παπαγεωργίου - Συκιές - Πανεπιστήμιο).


Η συμβολική κίνηση των δύο έγινε με αφορμή την σημερινή ένταξη του 28, της κεντρικής γραμμής για τις Συκιές, στην ηλεκτροκίνηση του ΟΑΣΘ σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό του μοναδικού μέχρι στιγμής μέσου μαζικής μεταφοράς στην πόλη.



Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους πολίτες που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα νέα λεωφορεία που είναι καθαρά, αθόρυβα και «πράσινα» αφού δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.



Ο Σίμος Δανιηλίδης ευχαρίστησε τον Κώστα Ταγγίρη για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα του δήμου ενώ παράλληλα μετέφερε τα παράπονα δημοτών και κατοίκων για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε βασικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το δήμο όπως για παράδειγμα το 26 (Καλλιθέα-πλατεία Ελευθερίας) για το οποίο, όπως και για το 25 (Νεάπολη-πλατεία Ελευθερίας), ζήτησε την άμεση ένταξη στην ηλεκτροκίνηση. Με την ευκαιρία ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει στην Ευαγγελίστρια με την έλλειψη μικρών 9μετρων λεωφορείων τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν στα στενά δρομάκια της περιοχής εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ προχωρά σταθερά σε μία νέα εποχή με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα τους. Δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Σίμου Δανιηλίδη για ένταξη στην ηλεκτροκίνηση των γραμμών 25 και 26 και γνωστοποίησε ότι ο ΟΑΣΘ ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για νέο διαγωνισμό (ο προηγούμενος ήταν άγονος) για την προμήθεια μικρών λεωφορείων (9μετρων ή 8μετρων) προκειμένου να λυθεί οριστικά και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις των κατοίκων της Ευαγγελίστριας.


Το ραντεβού των δύο ανδρών ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα οπότε ο δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να θέσει στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ εκ νέου όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει σε προηγούμενες διοικήσεις αλλά και το ζήτημα της ένταξης των γραμμών 23 και 18 στην ηλεκτροκίνηση.


Να σημειωθεί τέλος πως το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία δεν διαθέτουν μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, παρά μόνον μηχανήματα επικύρωσης, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ο ΟΑΣΘ να «περάσει» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο με νέο εξοπλισμό. Μέχρι τότε, για να μετακινηθούν οι επιβάτες με τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα πρέπει να διαθέτουν είτε κάρτα απεριορίστων διαδρομών, είτε εισιτήρια, τα οποία μπορούν να προμηθεύονται σε περισσότερα από 800 σημεία πώλησης στη Θεσσαλονίκη.