Πέρασε στην ιστορία ο 7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» – Χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πέρασε στην ιστορία ο 7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» – Χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών

27 Μαΐου 2024

Πέρασε στην ιστορία ο 7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» – Χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μηνύματα για τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία, και των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που εκπροσώπησε ένας 91χρονος δρομέας

Πάνω από 6.500 δρομείς κάθε ηλικίας όχι μόνο από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών αλλά και από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος στον 7ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», δικαιώνοντας την επιμονή της δημοτικής αρχής στην ενίσχυση των αθλητικών δομών και υποδομών και την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους μεταξύ των δημοτών κάθε ηλικίας.



Με σύμμαχο έναν υπέρλαμπρο ήλιο παρά τις αντίθετες προγνώσεις των προηγούμενων ημερών, δόθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής το σύνθημα για την πρώτη εκκίνηση μπροστά από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125 περ. Στρεμπενιώτη), της μεγάλης διαδρομής των 5.000μ. «Καλό αγώνα» ευχήθηκαν σε όλους τους δρομείς ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τη συμμετοχή στον σημαντικό αυτό αθλητικό θεσμό. Τη δεύτερη εκκίνηση για τα 1.000μ στις 11 το πρωί από το δημαρχείο Συκεών σήμανε, μαζί με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ, ο εγγονός του Παναγιώτη Αφαλή μαζί με τον πατέρα του, τιμώντας τον πρώην δήμαρχο στη μνήμη του οποίου διοργανώνεται ο Λαϊκός Δρόμος.



Το παρών έδωσαν ολόκληρες οικογένειες με παιδιά κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ κρατώντας πανό με πολύχρωμα συνθήματα και μπαλόνια δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή. Εκεί ήταν φυσικά και οι ωφελούμενοι/ες και τα στελέχη των δομών με αναπηρία του δήμου και της ΚΕΥΝΣ, των ΚΔΑΠΜΕΑ και των ΣΥΔ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης των ΑμεΑ με τον δήμαρχο να επισημαίνει για άλλη μία φορά την προτεραιότητα και τη μέγιστη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή σε θέματα ισότητας και κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρία. 





Οι πρώτοι δρομείς άρχισαν να τερματίζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13) πριν από τις 11. Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών διαδρομών στήθηκε μία μεγάλη γιορτή με δυνατή μουσική και τραγούδια. Στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Κύπρου στις Συκιές τυμπανιστές από τη μπάντα του δήμου Νεάπολης-Συκεών έδιναν αγωνιστικό ρυθμό προκειμένου να τονώσουν το ηθικό των συμμετεχόντων λίγο πριν την τελική ευθεία.



Εμφανώς ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη απένειμαν τα βραβεία στους νικητές των διαδρομών με τον δήμαρχο να κάνει ειδική μνεία στη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων κάθε ηλικίας: «Ακόμη περισσότερο μας κάνει να χαμογελάμε το χαμόγελο των Ατόμων με Αναπηρία που συμμετείχαν με χαρά δείχνοντας ότι η συμπερίληψη έχει αξία όταν γίνεται πράξη» σημείωσε ο Σ. Δανιηλίδης και αφού στάθηκε στη συμμετοχή κάθε γενιάς κατέληξε τονίζοντας ότι «ο δήμος μας γέμισε σήμερα με οικογένειες, μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά γιαγιάδες και παππούδες στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός δεν είναι απαραίτητος μόνο για την σωματική αλλά και για την ψυχική μας υγεία και την βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές». Τέλος ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΕΥΝΣ, τον πρόεδρό της Δημήτρη Απατσίδη και όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην 7η διοργάνωση, σε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε όσες και όσους βραβεύτηκαν δίνοντας ραντεβού σε έναν χρόνο για τον 8ο Λαϊκό Δρόμο. Ειδικά συνεχάρη τον συμπολίτη μας Βασίλη Καρπάσιο 91 ετών ο οποίος σταθερά συμμετέχει στον Λαϊκό Δρόμο από το δημαρχείο Συκεών έως το Ανοιχτό Θέατρο Συκεών.



Τους εργαζόμενους της ΚΕΥΝΣ όλους και όλες τους εθελοντές/ντριες και συμμετέχοντες/ουσες ευχαρίστησε από καρδιάς ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης που κατάφεραν για άλλη μία χρονιά να στεφθεί με επιτυχία ο λαϊκός αγώνας «Παναγιώτης Αφαλής».


Σημαντική η προσφορά της Τροχαίας, εθελοντών και χορηγών


Επί ποδός για τη διεξαγωγή του αγώνα ήταν από νωρίς οι άνδρες και οι γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης ρυθμίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και αστικών λεωφορείων διευκολύνοντας διοργανωτές και δρομείς. Επί ποδός όμως και οι εκατοντάδες εθελοντές με τις κίτρινες μπλούζες που μαζί με τους εργαζόμενους της ΚΕΥΝΣ φρόντιζαν κάθε λεπτομέρεια και παρείχαν μπουκάλια με νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα στους δρομείς. Οι διοργανωτές όπως κάθε χρονιά είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων με τρεις εθελοντές γιατρούς στην αφετηρία και τον τερματισμό, δύο καρδιολόγους και έναν ορθοπεδικό να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ενώ κατά μήκος των διαδρομών βρίσκονταν διασώστες και οχήματα της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΕΔΟΜΑΚ.



Υπενθυμίζεται ότι τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πρώην δήμαρχου Συκεών, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Σημαντική για ακόμη μία χρονιά η προσφορά των χορηγών για την πραγματοποίηση του αγώνα χωρίς τη συνεισφορά των οποίων ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.


Οι νικητές


5000μ. ΑΝΔΡΕΣ


1ος ΠΛΑΚΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

2ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

3Ος ΧΕΙΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


5000μ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ


1η ΧΑΤΖΗΜΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

2η ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

3η ΜΠΟΥΖΑΡΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ


1000μ.ΑΝΔΡΕΣ


1ος ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

2ος ΠΑΓΚΑΛΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

3ος ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


1000Μ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


1η ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

2η ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

3η ΚΑΡΚΑΛΙΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν επίσης η ομάδα εφήβων και νεανίδων του Πανελληνίου στο χάντμπολ και η ομάδα της Μακεδονικής δύναμης του Τάε κβο ντο.