7ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της Κυριακής – Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

7ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της Κυριακής – Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

24 Μαΐου 2024

7ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της Κυριακής – Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Δείτε αναλυτικά τις διαδρομές και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα

Λιγότερες από 48 ώρες έχουν μείνει μέχρι να δοθεί το σήμα για την εκκίνηση του 7ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» και όλα είναι έτοιμα προκειμένου οι περισσότεροι από 6.000 δρομείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή να απολαύσουν τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Οι διαδρομές


Η διαδρομή των 5.000μ. θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, πρώην δημαρχείο Νεάπολης), ενώ της δεύτερης των 1.000μ. στις 11 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Συκεών.


Η 1η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου- Κασταμονής- Μητροπόλεως- Γληνού- Οδ. Ελύτη- Μ. Τριανταφυλλίδη- Ελ. Βενιζέλου- Ανδ. Παπανδρέου- Κύπρου- Ρ. Φεραίου- Επταπυργίου- Οδ. Φωκά- Ζαχ. Γουναρίδη- Καρόλου Κουν και τερματίζει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».
Η 2η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Μιχαήλ Καραολή- Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου- Ρ. Φεραίου- Καρόλου Κουν και τερματίζει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».Και για τις δύο διαδρομές ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13).


Τρέχουμε με ασφάλεια


Οι διοργανωτές όπως κάθε χρονιά έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων και γι΄ αυτό θα υπάρχουν τρεις εθελοντές γιατροί στην αφετηρία και τον τερματισμό, δύο καρδιολόγοι και ένας ορθοπεδικός έτοιμοι να παρέχουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ενώ κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν διασώστες και οχήματα της ΕΔΟΜΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Παράλληλα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ως εξής:


Απαγορεύεται από ώρα 08:00 η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από ώρα 09:00 η κυκλοφορία και στάση αυτών, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στις παρακάτω οδούς του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο:


-Στην οδό Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,


-στην οδό Κασταμονής από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,


-στην οδό Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κασταμονής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γληνού,


-στην οδό Μητρ. Καραβαγγέλη από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,


στην οδό Δημ. Γληνού από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη,


-στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από τη συμβολή της με την οδό Διγενή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ.Τριανταφυλλίδη,


-στην οδό Μ. Τριανταφυλλίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου,


-στην οδό Αν.Παπανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κύπρου,


-στην οδό Κύπρου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου,


-στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου,


-στην οδό Επταπυργίου (ρεύμα πορείας προς τα ανατολικά) από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδ. & Απ. Φωκά,


-στην οδό Οδ. & Απ. Φωκά από τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ζαχ. Γουναρίδη,


-στην οδό Ζαχ. Γουναρίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδ. & Απ. Φωκά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κουν,


στην οδό Καρόλου Κουν από τη συμβολή της με την οδό Ζαχ.Γουναρίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου.


Επιπρόσθετα, από ώρα 08:00 απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από ώρα 09:30 η κυκλοφορία και στάση αυτών, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο :


- στην οδό Ν. Παρασκευά από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ,


- στην οδό Ιωάννου Μιχαήλ από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σαράφη,


- στην οδό Μιχαήλ Καραολή από τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου,


- στην οδό Ελ. Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δημ. Ανδρέου,


- στην οδό Δημ. Ανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου,


- στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Δημ. Ανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κούν και


- στην οδό Καρόλου Κούν από τη συμβολή της με την οδό Ρ. Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καλπακίου.Διοργάνωση


Τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πρώην δήμαρχου Συκεών, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος προετοιμάζεται να δώσει και φέτος… αγωνιστικό παρών απευθύνει κάλεσμα σε δημότες και κατοίκους όχι μόνο στη Νεάπολη, τις Συκιές, τον Άγιο Παύλο και τα Πεύκα άλλα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη να λάβουν μέρος και να στείλουν έτσι το δικό τους μήνυμα για τη σημασία του μαζικού αθλητισμού τόσο στο κομμάτι της υγείας όσο και σε αυτό που αφορά τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας.