Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 18ο Διαγωνισμό «Ομορφότερο μπαλκόνι-ταράτσα και κήπος» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 18ο Διαγωνισμό «Ομορφότερο μπαλκόνι-ταράτσα και κήπος» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

21 Μαΐου 2024

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 18ο Διαγωνισμό «Ομορφότερο μπαλκόνι-ταράτσα και κήπος» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γιορτή του περιβάλλοντος που στήνεται κάθε χρόνο εδώ και δυο δεκαετίες

Με κεντρικό σύνθημα «Ελάτε να πρασινίσουμε τα μπαλκόνια μας, ελάτε να πρασινίσουμε το δήμο μας!» η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών καλεί κατοίκους και δημότες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το ομορφότερο μπαλκόνι-ταράτσα και κήπο που διεξάγεται φέτος για 18η χρονιά.Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες δράσεις με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας που γίνεται στον δήμο Νεάπολης-Συκεών η οποία στηρίζεται στη συμμετοχή των δημοτών και των κατοίκων.Σε κοινό τους μήνυμα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη αναφέρουν:


«Η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου αποτελεί ζήτημα ζωής και ύψιστη προτεραιότητα για το δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επιμένουμε πέρα από τις διαπιστώσεις και τον διαρκή αγώνα μας για την αλλαγή της νοοτροπίας και την υιοθέτηση νέων πολιτικών σε κεντρικό επίπεδο, να συμβάλλουμε σταθερά, με τις δικές μας δυνάμεις στον πρασινισμό του τόπου μας και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας για την αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην περιοχή μας.


Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο διαγωνισμός που διοργανώνουμε για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο. Πρόκειται πλέον για έναν θεσμό που αποσκοπεί στη δημιουργία μικρών πνευμόνων πρασίνου σε κάθε σπίτι και σε κάθε γειτονιά.


Μία γιορτή για το περιβάλλον με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για περισσότερο πράσινο σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη ουσιαστικά το στερείται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πόλη είναι μία από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις της Ευρώπης σε αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια και η τελευταία σε αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο.Οι μικρές και μεγαλύτερες προσθήκες πρασίνου στο πλαίσιο του διαγωνισμού ενισχύουν τις προσπάθειες μας για ενίσχυση των φυτεύσεων στον δημόσιο χώρο προσθέτοντας επιπλέον τετραγωνικά μέτρα πρασίνου και συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της πόλης.


Σε αυτό αποσκοπούν, άλλωστε οι συνεχείς δενδροφυτεύσεις σε κάθε γωνιά και των τεσσάρων δημοτικών μας ενοτήτων (13 χιλιάδες έχουν ήδη ξεκινήσει παράλληλα με τα έργα ανάπλασης της Επταπυργίου, 25.000 πρόκειται να γίνουν στα Πεύκα) οι αναπλάσεις των πάρκων μας, ο πρασινισμός των αύλειων χώρων των σχολείων καθώς και η δημιουργία του πρώτου Βρώσιμου δάσους της πόλης που ήδη αναπτύσσεται στην περιοχή Στρεμπενιώτη.


Σας προσκαλούμε, λοιπόν όλες και όλους να δώσετε ισχυρό «παρών» στον φετινό μας διαγωνισμό. Κάθε συμμετοχή, μικρή ή μεγάλη θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης του πρασίνου στο δήμο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».

 

Βραβεία στις τρεις πρώτες συμμετοχές ανά κατηγορία


Για να επιβραβεύσει τις προσπάθειες δημιουργίας και συντήρησης καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα απονείμει ειδικά βραβεία στις τρεις πρώτες συμμετοχές ανά κατηγορία και δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες/ουσες.Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Ιουνίου


·Στο email prasino2024@gmail.com δηλώνοντας τα στοιχεία της φόρμαςτην οποία θα βρείτε και σε μορφή PDF εδώ


·Τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2313 502274 – 2313 502221 από τις8 π.μ. έως 2 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες


·Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παραπάνω φόρμα. Την καταθέτετε στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και στα Δημοτικά Καταστήματα (Ελ. Βενιζέλου 125-Νεάπολη, Ειρήνης 19- Πεύκα, Ηπείρου 9–Άγιος Παύλος)


·Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Novoville από το Google Play ή το App Store και επιλέγοντας το δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα


- Πατήστε 'Νέα Αναφορά'


- Δηλώστε στο χάρτη την τοποθεσία


- Επιλέξτε την κατηγορία 'Πράσινο μπαλκόνι-ταράτσα-κήπος'


- Ανεβάστε μια φωτογραφία από τα φυτά σας.


- Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία

Ονοματεπώνυμο:

Διεύθυνση:

Δημ. Ενότητα:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:


ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ


Μπαλκόνι & ταράτσα


Κήπο


Τσεκάρετε με Χ την επιλογή σας


Όλη η διαδικασία είναι χωρίς κόστος