Στην κορυφή της Ελλάδας ο Παναθλητικός Συκεών – Τα χρυσά κορίτσια κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Νεανίδων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Παναθλητικός Συκεών – Τα χρυσά κορίτσια κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Νεανίδων

17 Μαΐου 2024

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Παναθλητικός Συκεών – Τα χρυσά κορίτσια κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Νεανίδων

Το Πρωτάθλημα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά από 12 χρόνια γράφοντας ιστορία!

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο 38o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων, κατέκτησε ο Παναθλητικός Συκεών, επικρατώντας με 67-59 επί των Εσπερίδων Καλλιθέας, στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου 2024, στο ΔΑΚ Καλαμαριάς.


Τα χρυσά κορίτσια της ομάδας των Συκεών, μετά από μία εντυπωσιακή συνολική πορεία, κυριάρχησαν στον τελικό αγώνα και με το σφύριγμα της λήξης γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας που γέμισε το γήπεδο, μετατρέποντας το ΔΑΚ Καλαμαριάς σε … Επταπύργιο. Οι Νεάνιδες του Παναθλητικού στέφονται για πρώτη φορά Πρωταθλήτριες Ελλάδας, σημειώνοντας ιστορική νίκη και επιστρέφοντας τον κορυφαίο τίτλο στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά από 12 χρόνια.




Με τη φετινή τους, μάλιστα, πρωτιά, καταφέρνουν να παραμείνουν στην τριάδα των κορυφαίων ομάδων μπάσκετ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά το χάλκινο και το αργυρό μετάλλιο στα δύο προηγούμενα πανελλήνια Πρωταθλήματα, αντίστοιχα.



Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο πανελλήνιο τίτλο του Παναθλητικού Συκεών που το 2021 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Και οι δύο τίτλοι (2021, 2024) ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία κυριαρχίας των αθηναϊκών ομάδων σε αμφότερες τις κατηγορίες.



Σήμερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομάδα των Γυναικών που θα αγωνιστεί την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό στο Επταπύργιο για την άνοδό της στην Α1 Κατηγορία.


«Ανεπανάληπτη επιτυχία»


Για μία «ανεπανάληπτη επιτυχία τόσο για τον Παναθλητικό, όσο και για το δήμο μας, αν αναλογιστούμε ότι έχει να κατακτήσει ομάδα της Θεσσαλονίκης πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάνω από 12 χρόνια» κάνει λόγο η 18χρονη Συκεώτισσα αρχηγός της ομάδας του Παναθλητικού Ελένη Κοφινά. «Μεγάλωσα και ζω στις Συκιές και είμαι πολύ περήφανη που προβάλλουμε τον τόπο μας» υπογραμμίζει συγκινημένη η Ελένη, που ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Σύλλογο από τις ακαδημίες, στα 7 της χρόνια και έφτασε την Κυριακή να γίνει Πρωταθλήτρια Ελλάδας και να σηκώσει ψηλά το κύπελλο.



Εμφανώς συγκινημένος και περήφανος και ο γενικός αρχηγός του Παναθλητικού Συκεών Βασίλης Πρασσάς μας μεταφέρει στιγμές συγκίνησης και περηφάνειας για τον Παναθλητικό, για τις Συκιές, για τη Θεσσαλονίκη: «Είναι μεγάλο επίτευγμα ο πανελλήνιος τίτλος αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Σύλλογός μας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές κοιτίδες στη χώρα και την κορυφαία στο μπάσκετ γυναικών και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση επί σειρά ετών του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη αλλά και όλων των υπηρεσιών του δήμου μας», επισημαίνει ο κ. Πρασσάς. Όπως σημειώνει μάλιστα, «στον Παναθλητικό σήμερα αγωνίζονται 350 παιδιά από τις Συκιές και τη Νεάπολη με έδρα το υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο στην Επταπυργίου. Μπορούμε και αναπτυσσόμαστε παράγοντας σπουδαίο αθλητικό έργο και να είστε σίγουροι ότι οι επιτυχίες αυτές θα έχουν συνέχεια. Άλλωστε σε μία εβδομάδα ίσως με τα ίδια κορίτσια πανηγυρίσουμε την άνοδό μας στην Α1 Γυναικών» προσθέτει ο κ. Πρασσάς, αναφερόμενος στον επικείμενο αγώνα ων Γυναικών του Συλλόγου με τον Πανσερραϊκό στο Επταπύργιο.


Τα θερμά του συγχαρητήρια, από την πρώτη στιγμή, «σε αθλήτριες, προπονητές, γονείς και βέβαια στον πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθλητικού, και ασφαλώς στον ακούραστο γενικό αρχηγό του συλλόγου Βασίλη Πρασσά» έδωσε και ο ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά «τη διαρκή υποστήριξη του δήμου στις προσπάθειες του συλλόγου». «Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία όχι μόνο για τον δήμο μας αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη! Τίποτε βέβαια δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για μια ομάδα-πρότυπο λειτουργίας που έχει την απόλυτη στήριξή μας και την καμαρώνουμε στις εξαιρετικές υποδομές του δήμου μας» σημειώνει ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας τον Παναθλητικό «αθλητικό στολίδι για τον τόπο μας και υπόδειγμα αθλητικού σωματείου που έχει κυριαρχήσει στο μπάσκετ τόσο της πόλης μας, αλλά και ευρύτερα. Είμαστε περήφανοι για τα χρυσά κορίτσια μας που τις περισσότερες θα τις ξαναθαυμάσουμε και ξαναχειροκροτήσουμε σε λίγες μέρες και με τη γυναικεία ομάδα!».