«Εν Δράσει» Μαζί: Ένα πενθήμερο για την πολιτική προστασία, το περιβάλλον, την καθαριότητα και τον εθελοντισμό στη Δενδροφυτεία από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Εν Δράσει» Μαζί: Ένα πενθήμερο για την πολιτική προστασία, το περιβάλλον, την καθαριότητα και τον εθελοντισμό στη Δενδροφυτεία από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

16 Μαΐου 2024

 «Εν Δράσει» Μαζί: Ένα πενθήμερο για την πολιτική προστασία, το περιβάλλον, την καθαριότητα και τον εθελοντισμό  στη Δενδροφυτεία από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από τη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Μαΐου ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και συμμετέχουμε σε όλα τα σημαντικά θέματα

Ο Μάιος για τον δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι αφιερωμένος στις δράσεις για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 20 Μαΐου αρχίζει ένα πενθήμερο για μικρούς και μεγάλους στο Άλσος της Δενδροφυτείας σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστήριξης Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (ΔΥΟΠΠ).


Με σύνθημα «Εν δράσει» Μαζί και τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, του ΦΟΔΣΑ όλων των συστημάτων Προσκόπων του δήμου της ΕΔΟΜΑΚ και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας «Τα Αρκούδια» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιχειρεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, να υπογραμμίσει την έννοια της συμμετοχής σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Εθελοντισμού.


Πρόκειται άλλωστε για ένα νέο θεσμό που αποκτά βάσεις αφού για πρώτη φορά οργανώθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών και μαθητών σχολείων του δήμου όλων των βαθμίδων.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η υπόσχεση η οποία δόθηκε πέρυσι στο κλείσιμο του τετραημέρου δράσεων ότι μπήκαν οι βάσεις για έναν νέο θεσμό στο δήμο, υλοποιήθηκε σε απόλυτο βαθμό.


«Φέτος μάλιστα το τετραήμερο έγινε πενθήμερο και μαζί με την Πολιτική Προστασία συμμετέχουν οι αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και Καθαριότητας έτσι ώστε πέρα από την αναγκαιότητα ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου όσο και των πολιτών για να αντιμετωπίσουν κάθε έκτακτη περίσταση, να ενημερωθούν οι δημότες και οι δημότισσες για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της καθαριότητας, ειδικά στην εποχή που ζούμε με τη ζημιά που έχει κάνει η κλιματική κρίση κι ενώ βρισκόμαστε ελάχιστα βήματα πριν το κλιματικό χάος» επισημαίνει.


Βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και πλήθος διασωστικών επιδείξεων


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία, ΚΑΡΠΑ , επιδείξεις ρίψης νερού από πυροσβεστικά οχήματα αλλά και να μάθουν τον τρόπο διάσωσης τραυματία με καταρρίχηση. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που θα οργανωθούν από το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του δήμου και τους προσκόπους όπως «φιδάκι μεγάλο στο πάτωμα με ζάρι αφρολέξ», «αγώνας δρόμου-survivor ανακύκλωσης» «παζλ ανακύκλωσης» καθώς και εργαστήρια για τη βιοποικιλότητα, τα απειλούμενα είδη στη φύση την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία κ.α.



Info


* Από τη Δευτέρα 20/5 έως την Παρασκευή 24/5


* Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν


* Πρόσβαση με τη γραμμή 28 του ΟΑΣΘ


* Στους συμμετέχοντες στις δράσεις του πενθημέρου θα δοθούν σχετικές     βεβαιώσεις



Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και όλες οι συνεργαζόμενες αντιδημαρχίες ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς αφού χωρίς τη συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του τετραημέρου.