Οι πρώτοι καρποί του Βρώσιμου Δάσους της Νεάπολης αποτέλεσαν την πρώτη ύλη στο τραπέζι του δημοτικού σταθμού της ΚΕΥΝΣ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι πρώτοι καρποί του Βρώσιμου Δάσους της Νεάπολης αποτέλεσαν την πρώτη ύλη στο τραπέζι του δημοτικού σταθμού της ΚΕΥΝΣ

9 Μαΐου 2024

Οι πρώτοι καρποί του Βρώσιμου Δάσους της Νεάπολης αποτέλεσαν την πρώτη ύλη  στο τραπέζι του δημοτικού σταθμού της ΚΕΥΝΣ

Πίτα με σέσκουλα από το πρώτο Βρώσιμο Δάσος της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην περιοχή του Στρεμπενιώτη κι έχει δημιουργηθεί από τον δήμο και την Μαμαγαία  γεύτηκαν τα παιδιά

Το πρώτο Βρώσιμο δάσος της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε στην περιοχή Στρεμπενιώτη από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Μαμαγαία απέδωσε ήδη τους πρώτους καρπούς του δικαιώνοντάς το όνομά του και όλους όσοι προσπάθησαν για να ευδοκιμήσει.


Τα σέσκουλα που ωρίμασαν κι ήταν έτοιμα να κοπούν βρέθηκαν στην κουζίνα του δημοτικού παιδικού σταθμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών επί της οδού Μητροπόλεως και αποτέλεσαν τη γέμιση για μία πεντανόστιμη πίτα που γεύτηκαν οι μικροί ωφελούμενοι του σταθμού.






Τόσο η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την πρώτη σοδειά από το βρώσιμο δάσος όσο και για την συνεργασία με τον δημοτικό παιδικό σταθμό. «Η συμβολική αυτή κίνηση, άμεσης αξιοποίησης των φρέσκων λαχανικών του Βρώσιμου δάσους από κοινωνική δομή του δήμου αποτυπώνει ακριβώς το ένα σκέλος της χρησιμότητας του βρώσιμου δάσους: Της προμήθειας με φρέσκα προϊόντα των δημοτικών κοινωνικών δομών. Οι άλλες δύο διαστάσεις του, δηλαδή η ενίσχυση του πρασίνου του δήμου και η σχέση αλληλεπίδρασης με την κοινότητα και ειδικά την εκπαιδευτική, ήδη έγιναν αντιληπτές από τις δράσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα», τόνισε η Παρή Γενίτσαρη. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Απατσίδης ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο για την πρωτοβουλία και δήλωσε χαρούμενος που η Κοινωφελής Επιχείρηση ενός αστικού δήμου είναι σε θέση να προσφέρει στα παιδιά φρέσκα λαχανικά από το Βρώσιμο δάσος αλλά και από τους δημοτικούς λαχανόκηπους οι καλλιεργητές των οποίων προσφέρουν ένα ποσοστό της παραγωγής τους στο δήμο.