Αφηγήσεις παραμυθιών για τη Γιορτή της Μητέρας σήμερα και αύριο στις δημοτικές βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών – Εικαστική έκθεση την Κυριακή

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αφηγήσεις παραμυθιών για τη Γιορτή της Μητέρας σήμερα και αύριο στις δημοτικές βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών – Εικαστική έκθεση την Κυριακή

8 Μαΐου 2024

Αφηγήσεις παραμυθιών για τη Γιορτή της Μητέρας σήμερα και αύριο στις δημοτικές βιβλιοθήκες Νεάπολης-Συκεών – Εικαστική έκθεση την Κυριακή

Παραμύθια με λόγο και κίνηση από την Στέλλα Τσίγγου σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών – Στο Μουσείο Προσφύγων η έκθεση με τίτλο «Κυβέλα Μάτερ θεών»

Με αφηγήσεις παραμυθιών επιστρέφουν οι δράσεις πολιτισμού και παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΚΕΥΝΣ μετά τις αργίες του Πάσχα.


Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.


Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές αφηγηματικές διηγήσεις παραμυθιών παίρνοντας στην ουσία μέρος σε ένα δημιουργικό ταξίδι του νου και της φαντασίας.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών η καλλιτέχνης Στέλλα Τσίγγου θα αφηγηθεί παραμύθια συνοδεία μουσικών οργάνων.



Η αφηγήτρια έρχεται στις βιβλιοθήκες του δήμου μας για να μεταδώσει στα μικρά παιδιά που θα λάβουν μέρος, τη μαγεία, τα συναισθήματα και τα μηνύματα που πηγάζουν μέσα από τα παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης σε σύνδεση με το πρόσωπο της μητέρας.


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου 2024:


- στις 5:30 μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης


- στις 7:00 μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων


και αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στις 6:00 μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών


Η συμμετοχή είναι δωρεάν εφόσον γονείς και κηδεμόνες φροντίσουν για την έγκαιρη προεγγραφή των παιδιών επικοινωνώντας με τις βιβλιοθήκες:


Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδ. Φωκά 46, τηλ: 2310 217376


Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 21, τηλ: 2310 635060


Βιβλιοθήκη Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, τηλ: 2310 676356


Και μία διαφορετική έκθεση


Την Κυριακή 12 Μαΐου εγκαινιάζεται στο Μουσείο Προσφύγων μία διαφορετική έκθεση με τον τίτλο «Κυβέλα Μάτερ θεών» η οποία διοργανώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στη Μητέρα.



Τα εγκαίνια της τιμητικής Έκθεσης θα γίνουν στις 18:30 και θα διαρκέσει ως τις 19 Μαΐου. Θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 6-8μμ


Τα έργα που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση έχουν δημιουργηθεί δια χειρός του εικαστικού Νίκου Καντίου και την επιμέλειά της υπογράφουν ο Γιάννης Αργυριάδης και η Νίκη Γκίζη.


Στο πλαίσιο της έκθεσης για την οποία ο Νίκος Καντίου κατασκεύασε λευκές, σαν μετάξι, πτυχωτές επιφάνειες που συμβολίζουν την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπη θα εκτεθούν ασπροκέντια, ασπροπλούμια, λευκά σεντόνια, κρεβατόγυροι, σπερβέρια, προσκεφάλια και τσεβρέδες. Πολύτιμα κειμήλια δουλεμένα με δαντέλες, βελόνες, βελονάκια, μνήμες της πεντακάθαρης κολαρισμένης προίκας που κρατά σαν φυλαχτό το άρωμα, τη μνήμη και τις προσευχές της μαμάς. Τα εργόχειρα των μαμάδων θα φέρουν στο χώρο της έκθεσης προσφύγισσες-μαθήτριες του Σχολείου Ελληνικής γλώσσας και μέλη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών.