Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναγεννώντας τη ζωή» στη «σκιά» του Βρώσιμου Δάσους Νεάπολης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναγεννώντας τη ζωή» στη «σκιά» του Βρώσιμου Δάσους Νεάπολης

9 Απριλίου 2024

Αύριο η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναγεννώντας τη ζωή» στη «σκιά» του Βρώσιμου Δάσους Νεάπολης

Το φιλμ θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο παρουσία του ίδιου του Αμερικανού σκηνοθέτη του Τζον Φέλντμαν στο 5ο γυμνάσιο Νεάπολης

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναγεννώντας τη Ζωή/Regenerating Life» που πραγματεύεται την αναγέννηση των οικοσυστημάτων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία συνεχίζουν τις κοινές δράσεις με περιβαλλοντικό περιεχόμενο που ξεκίνησαν με αφορμή τη δημιουργία στη Νεάπολη του πρώτου αστικού Βρώσιμου δάσους στην Ελλάδα.



Μάλιστα, της προβολής που θα γίνει στις 7 αύριο το απόγευμα (Τετάρτη 10 Απριλίου) στο 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης με ελεύθερη είσοδο, θα προηγηθεί στις 6:30 μμ σύντομη περιήγηση στο οικόπεδο όπου αναπτύσσεται το Βρώσιμο Δάσος, ακριβώς απέναντι από το σχολείο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προβολή θα παραβρεθεί και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, ο Αμερικανός Τζον Φέλντμαν ο οποίος στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δεχθεί ερωτήσεις για το έργο του και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες τις αιτίες που προκαλούν την κλιματική κρίση καθώς και δράσεις που κινούνται στην αντίστροφη κατεύθυνση όπως είναι το Βρώσιμο δάσος της Νεάπολης.


Το ντοκιμαντέρ του Τζον Φέλντμαν διαπιστώνει ότι η κλιματική κρίση οφείλεται στην ανελέητη καταστροφή της φύσης από την ανθρωπότητα και αντιτείνει την αντιστροφή αυτής της διαδικασίας με στόχο την αναγέννηση της ζωής.


Αυτή ακριβώς την άποψη έχει υιοθετήσει και η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να κρούει εδώ και καιρό το καμπανάκι για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με δράσεις όπως οι αναπλάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο, οι συνεχείς δενδροφυτεύσεις, ο διαγωνισμός Πράσινο Μπαλκόνι και φυσικά το Βρώσιμο Δάσος προσπαθεί να αλλάξει τις συνθήκες που επικρατούν στο δήμο επιχειρώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσει όλους τους δημότες.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο προαύλιο του σχολείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ελ. Βενιζέλου με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η συζήτηση με τον σκηνοθέτη που θα ακολουθήσει θα έχει διερμηνεία αγγλικών-ελληνικών. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. 


INFO


Πού: 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης (πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη – Μητροπόλεως & Ελ. Βενιζέλου)

Πότε: Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα. Μισή ώρα νωρίτερα θα γίνει μία σύντομη περιήγηση στο Βρώσιμο δάσος.


Είσοδος ελεύθερη