Οι πολίτες συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες του ΑΠΘ και τους αιρετούς για τον σχεδιασμό της «Νέας Πόλης»- Όσες και όσοι έλαβαν μέρος, συμμετέχουν στην ανάπλαση της γειτονιάς τους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι πολίτες συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες του ΑΠΘ και τους αιρετούς για τον σχεδιασμό της «Νέας Πόλης»- Όσες και όσοι έλαβαν μέρος, συμμετέχουν στην ανάπλαση της γειτονιάς τους

8 Απριλίου 2024

Οι πολίτες συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες του ΑΠΘ  και τους αιρετούς για τον σχεδιασμό της «Νέας Πόλης»-  Όσες και όσοι έλαβαν μέρος, συμμετέχουν στην ανάπλαση  της γειτονιάς τους

Οι δημότες και οι δημότισσες που ανταποκρίθηκαν στο σύνθημα-πρόσκληση των εμπλεκόμενων αντιδημαρχιών δεσμεύτηκαν να παρακινήσουν περισσότερους γείτονες να λάβουν μέρος σε επόμενες συναντήσεις

Η ανάπλαση της «Νέας Πόλης» ήταν το ζητούμενο της κυριακάτικης συμμετοχικής δράσης που οργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΟΤΑ.


Σε μία σπονδυλωτή εκδήλωση διαλόγου και ενημέρωσης που άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι που έδωσαν το «παρών» ενημερώθηκαν αναλυτικά και έκαναν τις δικές τους προτάσεις με στόχο την αστική αναζωογόνηση αλλά και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής ανάπλασης, δηλαδή των όμορων περιοχών των δημοτικών ενοτήτων Συκεών και Νεάπολης.



Ολόκληρη η δράση εξελίχθηκε στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και αναπτύχθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και την αίθουσα Τέχνης του κτιρίου που βρίσκεται στην περιοχή Στρεμπενιώτη.



Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος έδωσε το «παρών» από τη στιγμή της έναρξης του εργαστηρίου και το παρακολούθησε μέχρι τέλους, η όλη διαδικασία αποτελεί τον ιδανικό τρόπο αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης από την κοινωνία. «Η εξειδικευμένη επιστημονική γνώση που προκύπτει από την έρευνα και τη μελέτη ετών χρησιμεύει στην περίπτωση μας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και στην αναβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σ. Δανιηλίδης.



Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή κατοίκων σε επόμενες δράσεις.


Όπως επισήμαναν αμφότεροι, «η συγκεκριμένη διαδικασία επιδιώκει να αποτελέσει ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εμπειριών πάνω στο σχεδιαστικό αποτέλεσμα αλλά και το μέλλον του δημοσίου χώρου της περιοχής».


Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της ανάπλασης ορίζεται από τις οδούς Αμασείας, Τσαλδάρη, Ίμβρου, Βενιζέλου, Πάλμε, Φεραίου, Ελλησπόντου, Παπανδρέου, Θειρών, Παπανδρέου, Θηρών, Λαμπράκη, Καραβαγγέλη, και Μητροπόλεως (για τη Δ.Ε. Νεάπολης) και από τις οδούς Κομνηνών, Τριπόλεως, Σουρμενών, Φεραίου, Ναυπάκτου και Παπανδρέου, καθώς και από τις οδούς Θερμοπυλών, Τυρνάβου, Κρήτης και Φεραίου (για τη Δ.Ε. Συκεών).


Στη διαδικασία της Κυριακής ήταν εξαρχής παρούσες η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε το εργαστήρι καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ Γεωργία Ποζουκίδου και η καθηγήτρια του ίδιου τμήματος Ελένη Παπαδοπούλου.


Επιπλέον, παραβρέθηκαν πολλοί αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι ενότητας από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών.