Φθηνή αντιπολίτευση από την Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών με αφορμή αιτήσεις πλήρωσης θέσεων εργασίας προς το υπ. Εσωτερικών που αφορούν αυστηρά όσους αυτοδικαίως συνταξιοδοτούνται

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Φθηνή αντιπολίτευση από την Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών με αφορμή αιτήσεις πλήρωσης θέσεων εργασίας προς το υπ. Εσωτερικών που αφορούν αυστηρά όσους αυτοδικαίως συνταξιοδοτούνται

4 Απριλίου 2024

Φθηνή αντιπολίτευση από την Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών με αφορμή αιτήσεις πλήρωσης θέσεων εργασίας προς το υπ. Εσωτερικών που αφορούν αυστηρά όσους αυτοδικαίως συνταξιοδοτούνται

Σε διαστρέβλωση της αλήθειας και παραπληροφόρηση για τη φύση της απόφασης που ελήφθη σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής προχώρησε η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ

Τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει με πραγματική αντιπολίτευση ή με την κατάθεση προτάσεων στο δημοτικό συμβούλιο διεκδίκησε διαστρεβλώνοντας την αλήθεια η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών, η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ποντάροντας μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως οι θέσεις εργασίας και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου.


«Αξιοποιώντας» κατά το δοκούν εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης προς τη Δημοτική Επιτροπή η οποία αφορούσε τον «Πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2025-2028» και αποκρύπτοντας ότι αυτή συντάχθηκε στα αυστηρά πλαίσια που θέτει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών (αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/88/οικ.5298/12-3-24) και αφορά τα κενά που προκύπτουν από αυτοδίκαιες συνταξιοδοτήσεις η «Λαϊκή Συσπείρωση» προχώρησε –βασιζόμενη στα δικά της μαθηματικά – στο συμπέρασμα ότι η διοίκηση ζητά μόνο 15 προσλήψεις για την 4ετία 2025-28!


Για να καταστεί ακόμη πιο ισχυρό και εντυπωσιακό το ψευδές περιεχόμενο της ανακοίνωσής της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποκρύπτει, αν και έχει στη διάθεσή της, την εισήγηση στην Δημοτική Επιτροπή (μπορείτε να τη δείτε εδώ και στο πεδίο ΕΓΓΡΑΦΑ στο κάτω μέρος της ανάρτησης) στην οποία αναφέρονται όλες οι επιστολές διεκδίκησης που απέστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα τελευταία χρόνια στο ΥΠΕΣ και στους κατά καιρούς υπουργούς.


Φυσικά και η μονταζιέρα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκρινε… εκ του περισσού να το συμπεριλάβει γιατί έτσι θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι όλες και όλοι ότι για το 2023 ο δήμαρχος είχε διεκδικήσει 22 προσλήψεις, άλλες 43 για το 2024 και συνολικά έχει διεκδικήσει και έχουν δεσμευθεί συνολικά τουλάχιστον 112 θέσεις εργασίας προς κάλυψη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών είτε μέσω κινητικότητας είτε μέσω προκηρύξεων.


Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο αλλά και όλοι οι δημότες και οι δημότισσες γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως ο Σίμος Δανιηλίδης με κάθε ευκαιρία στηλιτεύει την αποψίλωση των υπηρεσιών του δήμου από εργαζόμενους και καταλογίζει σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών την απροθυμία τους να περιλάβουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πολιτική ατζέντα τους και να συσχετίσουν ευθέως τις αρμοδιότητες που τις έχουν αναθέσει με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.


Επιπλέον, ο δήμαρχος πρωτοστατεί σε εθνικό επίπεδο στην αξιοποίηση από τους ΟΤΑ προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) όπως το 55 και άνω το οποίο αφορά εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται ένσημα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας σε μία ηλικία που αποφεύγει ο ιδιωτικός τομέας εξαιτίας των επιπλέον επιδομάτων που πρέπει να καταβάλει. Αξιοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με εργολάβους και άλλους εχθρούς που μονίμως αναζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δήμος ενισχύει καίριους τομείς του στους οποίους έχουν προκύψει κενά και παράλληλα δεκάδες συνδημότες και συνδημότισσες μας κατά κύριο λόγο, αποκτούν δουλειά και εισόδημα για 1+1 έτος.