Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μαθαίνουν να σώζουν ζωές

4 Απριλίου 2024

Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Μαθήματα Α΄ Βοηθειών από την ΕΔΟΜΑΚ Rescue με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν περιστατικά έκτακτης ανάγκης και να βοηθήσουν πολίτες των οποίων η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο δίνει στους εργαζόμενούς του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.




Συγκεκριμένα διοργανώνει μαθήματα Α΄ Βοηθειών τα οποία απευθύνονται στο σύνολο του προσωπικού του δήμου και περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση περιστατικών όπως η ρινορραγία, η λιποθυμία αλλά και ο πνιγμός.


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται σε δύο συνεδρίες διάρκειας 1,5 ώρας η καθεμία, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν επίσης πώς να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την περίφημη δηλαδή ΚΑΡΠΑ η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ανακοπής και σώζει ζωές.




Τα μαθήματα από τους πιστοποιημένους διασώστες της ΕΔΟΜΑΚ Rescue Πέτρο Μενεξέ και Στέλλα Μιλκίδου που έχουν ήδη γίνει στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων έχει παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων ενώ έπεται συνέχεια στην Τεχνική Υπηρεσία και το εργοτάξιο του δήμου.



«Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η διαχείριση που γίνεται στα πρώτα λεπτά ενός έκτακτου περιστατικού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή του» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη εξηγώντας τη σημασία των Α’ Βοηθειών και προσθέτει: «Η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε στο πλευρό μας και τους εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και παρακολουθούν τα μαθήματα για να είναι έτοιμοι να σώσουν ζωές».