Τo Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης η συναυλία για τα 36 χρόνια της Φιλαρμονικής του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Τo Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης η συναυλία για τα 36 χρόνια της Φιλαρμονικής του δήμου

28 Μαρτίου 2024

Τo Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης η συναυλία για τα 36 χρόνια της Φιλαρμονικής του δήμου

Μεθαύριο στις 7.30 το απόγευμα θα δοθεί συναυλία με Jazz, Rock ακούσματα και κινηματογραφική μουσική – Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Αφού έκλεισε τρεις δεκαετίες δράσης και οδεύει με αξιώσεις στην τέταρτη, η Φιλαρμονική του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης δίνει μία επετειακή συναυλία υπό τη διεύθυνση του μουσικού του Ωδείου Χρήστου Παπαγγέλου στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου (30/3/24) με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους.Η «Συναυλία για τα 36 χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών» θα περιλαμβάνει Jazz, Rock και κινηματογραφική μουσική, αφιερωμένη στη συνεχή λειτουργία τη Φιλαρμονικής. Επιπλέον στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το σύνολο σαξοφώνων "Sax Nouveau" το οποίο είναι γνωστό στο δήμο μας από συναυλία που είχε δώσει τα Χριστούγεννα του 2022.Η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών που λειτουργεί με αυτή την ονομασία από το 1988, είχε αρχιμουσικό τον Βασίλη Μπουλούση, διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, ο οποίος τη διηύθυνε συνεχώς για 30 χρόνια μέχρι το 2018, ενώ από το 2019 την ευθύνη της έχει αναλάβει ο μουσικός του Ωδείου Χρήστος Παπαγγέλου. Σε όλη αυτή τη διαδρομή συνοδεύει μουσικά πλήθος εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου λαμπρύνοντάς τις με την παρουσία της. Όπως μας πληροφορεί ο Χρήστος Παπαγγέλου, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο και από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έως τη Θράκη, η Φιλαρμονική έδωσε όλα αυτά τα χρόνια το δυναμικό της «παρών» και απέσπασε κολακευτικά σχόλια και θερμό χειροκρότημα για το πρωτοποριακό πρόγραμμά της και την επιλογή του ρεπερτορίου της. Εκτός συνόρων έχει δώσει συναυλίες στην Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία ενώ φιλοξένησε μουσικά σχήματα από τις χώρες αυτές.Πραγματοποίησε εμφανίσεις σε εκπομπές πλήθους τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, Ant1, ΕΡΤ, Μακεδονία TV, TV100 κ.α.) και έδωσε συναυλίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο «Μύλο» και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της «Μονής Λαζαριστών». Συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997» δίνοντας σειρά επιτυχημένων συναυλιών στην πόλη και συμμετείχε στο πρώτο συμπόσιο για τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης «Expo 2008».

 

Κορυφαία σελίδα στο ιστορικό της Φιλαρμονικής μας αποτελεί η συναυλία της το 2003 ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλων των Πρωθυπουργών, Αρχηγών Κρατών και Υπουργών Εξωτερικών των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πόρτο Καρράς της Σιθωνίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ελληνικής Προεδρίας.


Πριν την συγκρότηση της Φιλαρμονικής του δήμου και συγκεκριμένα από το 1978 έως το 1982 λειτουργούσε στη Νεάπολη Φιλαρμονική θηλέων υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου μαέστρου Ηλία Νικολαΐδη.