Αρχίζει αύριο ο νέος κύκλος σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αρχίζει αύριο ο νέος κύκλος σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

19 Μαρτίου 2024

Αρχίζει αύριο ο νέος κύκλος σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζεται το δωρεάν πρόγραμμα «Μια μαία για σένα» που έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από εγκύους, λεχώνες και τους συντρόφους τους

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις συμμετοχής στο δεύτερο κύκλο σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών που αρχίζει αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.


Χαρακτηριστικό της απήχησης των σεμιναρίων είναι ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή έγκυοι με τους συντρόφους τους και από άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.


Οι συναντήσεις έχουν στόχο την ψυχοσωματική προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό καθώς και την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του νεογνού και των γονέων.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο δεύτερο κύκλο έχουν ενσωματωθεί στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο συμμετέχοντες/ουσες στον πρώτο κύκλο.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 17:00-19:00, από αύριο 20 Μαρτίου και για 8 εβδομάδες στη δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21).Υπενθυμίζεται ότι τα σεμινάρια γίνονται στο πλαίσιο του πρωτοποριακού δωρεάν προγράμματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μια μαία για σένα» με υπεύθυνη την πιστοποιημένη μαία Νατάσα Σταμκοπούλου, το οποίο έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τα ζευγάρια που έγιναν ή πρόκειται σύντομα να γίνουν γονείς.


Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το σεμινάριο βρεφικού μασάζ ο δεύτερος κύκλος του οποίου θα αρχίσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα συνεχιστεί όλες τις Δευτέρες του μήνα, 18:00-19:30, στη δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών (Οδυσσέως και Αποστόλου Φωκά 46).