Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών σήμερα και αύριο η αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ολοκληρώνεται το Σάββατο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών σήμερα και αύριο η αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ολοκληρώνεται το Σάββατο

27 Φεβρουαρίου 2024

Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών σήμερα  και αύριο η αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ολοκληρώνεται το Σάββατο

Ήδη συγκεντρώθηκαν 192 μονάδες αίματος και η διαδικασία συνεχίζεται – Κάλεσμα και για δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και δωρητές οργάνων

Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Ι. Μιχαήλ 1 Συκιές) βρίσκονται σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ (και θα είναι και αύριο από τις 10 π.μ ως τις 8 μ.μ) τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των συνεργαζόμενων νοσοκομείων για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του 2024 από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.



Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν 192 μονάδες αίματος ενώ η εβδομάδα αιμοδοσίας ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο (2/3) στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Και αυτή η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου.



Στα Πεύκα αλλά και στις Συκιές οι εθελοντές αφού έδιναν αίμα συνέβαλαν στην επιτυχία της αιμοδοσίας ενθαρρύνοντας τους νέους να συμμετέχουν, προτρέποντας ολόκληρες παρέες να μυηθούν στην εθελοντική αιμοδοσία και δημιουργώντας φιλικό κλίμα στο χώρο.


Την ίδια ώρα εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου ενημέρωναν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Στόχος η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

Σταθερός στόχος του δήμου και του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ είναι να ενισχύεται συνεχώς η δημοτική Τράπεζα Αίματος. Όπως ο ίδιος επισημαίνει άλλωστε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει με κάθε τρόπο τους δημότες που έχουν ανάγκη. Καλώντας όσο το δυνατόν περισσότερους νέους εθελοντές να συμμετέχουν επισημαίνει ότι «αξίζει να δίνουμε τακτικά λίγο από το αίμα μας στηρίζοντας ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας που εξαρτώνται από αυτό όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχει σταθερά έλλειψη αίματος στα ελληνικά νοσοκομεία».


Το υπόλοιπο πρόγραμμα ως το Σάββατο:


Τρίτη 27/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τετάρτη 28/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 29/2

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) & 9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 1/3

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 2/3

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.313 117 & 151 & 154. Και αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.