Σκόπιμες και αναίτιες κατηγορίες κατά του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σκόπιμες και αναίτιες κατηγορίες κατά του δήμου

29 Σεπτεμβρίου 2022

Σκόπιμες και αναίτιες κατηγορίες κατά του δήμου

Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ

♦ Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση, κατευθυνόμενη η κριτική ♦ Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι άμεση προτεραιότητα ♦ Αυξημένη ευαισθησία ή εσκεμμένη ημιμάθεια;

Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε και θα είναι η τελευταία, που οι κάτοικοι του δήμου ενημερώνουν τις υπηρεσίες για κάποιο συμβάν. Στοιχείο απαραίτητο και ιδιαίτερα χρήσιμο, που αποδεικνύει πως οι πολίτες ενδιαφέρονται για τις γειτονιές τους και ο δήμος αξιοποιεί τις παρατηρήσεις τους. Αυτή τη φορά, παρατηρήθηκε κακή λειτουργία στον φωτισμό δρόμων, πρόβλημα που λύθηκε, αλλά με σημαντική καθυστέρηση. Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιος Γκατζές, κάθε φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, πιέζουν τους αρμόδιους του ΔΕΔΔΗΕ. Παρ΄ όλα αυτά, η καθυστέρηση στους ελέγχους και τις επισκευές βλαβών είναι σημαντική και αναιτιολόγητη. Αλλά, ακόμη και αυτό έγινε αντικείμενο αρνητικής συζήτησης, αφού για το πρόβλημα σκόπιμα κατηγορήθηκε ο φορέας που δεν ευθύνεται.


«Το πρόβλημα με τα φώτα που σε ορισμένους δρόμους άναβαν μέρα-νύχτα ή άναβαν τη μέρα κι έσβηναν τη νύχτα, ήταν γνωστό στις υπηρεσίες του δήμου εδώ και μέρες. Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού, οι ενεργοί πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των δρόμων είναι ιδιοκτησία του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι και διαχειριστής του. Οπότε, όταν παρατηρούνται βλάβες, ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε με τη σειρά μας τον διαχειριστή.


Το συγκεκριμένο συμβάν, που αφορά στις οδούς Θεμιστοκλέους, Μικράς Ασίας, Πόντου, 26ης Οκτωβρίου και άλλες, οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα σε ένα από τα σημεία ελέγχου του δικτύου. Ο ΔΕΔΔΗΕ το ήλεγξε, το βρήκε και πολύ καθυστερημένα το αποκατέστησε. Οπότε, αδυνατώ να καταλάβω το γιατί εγκαλείται ο δήμος και οι υπηρεσίες του για κάτι που δεν είναι δική τους αρμοδιότητα.


Αντιλαμβάνομαι την αυξημένη και άξια επαίνου ευαισθησία των πολιτών καθώς διανύουμε περίοδο ενεργειακής κρίσης και μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι το να κατηγορείται ο δήμος, κατευθυνόμενα από συγκεκριμένα κέντρα, για κάτι που δεν είναι στη δικαιοδοσία του, υπάρχει απόσταση» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιος Γκατζές.


Είναι άξιο υπενθύμισης το γεγονός πως ο δήμος είναι 1ος σε όλη τη χώρα στην εξοικονόμηση ενέργειας εφαρμόζοντας μέτρα μείωσης κατανάλωσης στον φωτισμό οδών, πλατειών και πάρκων. Είναι έτοιμος να συμπαρασταθεί σε πολίτες που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αν ο χειμώνας είναι βαρύς και θα μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια του. Κυρίως όμως, σαν σημείο αναφοράς της ενεργειακής του πολιτικής, προχώρησε στη δημιουργία της πρώτης στη χώρα Διαδημοτικής Ενεργειακής κοινότητας, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους.