Μουσική εκπαίδευση και χορωδίες

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μουσική εκπαίδευση και χορωδίες

29 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσική εκπαίδευση και χορωδίες

Το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών ως κέντρο μουσικής παιδείας

♦ Δύο χορωδίες στη διάθεση μικρών παιδιών, μαθητών και σπουδαστών ♦ Ακροάσεις ως τις 30 Σεπτέμβρη, εγγραφές ως τις 14 Οκτώβρη

Η μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα συνεχιστεί και αυτή την εκπαιδευτική περίοδο. Το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τη σταθερή πορεία του με τις δυο χορωδίες που διαθέτει, τη Xορωδία Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης και τη Λαϊκή Χορωδία. Ήδη, η πρώτη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των ακροάσεων και εγγραφών στις 23 του μήνα ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 6 μ.μ.-8 μ.μ. οι εγγραφές θα συνεχιστούν. Τα τμήματα θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 7 Οκτώβρη και αφορούν σε παιδιά και νέους από 7 ως 25 ετών.


«Το ενδιαφέρον των γονέων αλλά και των παιδιών είναι μεγάλο. Ήδη, έχουν έρθει στις ακροάσεις 30 νέα παιδιά και θα προστεθούν κι άλλα. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιος δεν προλάβει τις ημέρες των ακροάσεων, θα πρέπει να γνωρίζει πως τις επόμενες δύο Παρασκευές, 7 και 14 Οκτωβρίου, θα γίνονται δεκτά νέα μέλη. Οι πρόβες γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 18.00΄ ως τις 19.00΄ το απόγευμα για παιδιά από τη Β΄ Δημοτικού Σχολείου ως την Γ΄ Γυμνασίου. Για τα μεγαλύτερα, από μαθητές της Α΄ λυκείου ως και 25 ετών σπουδαστές, το νεανικό μας τμήμα, θα λειτουργεί από τις 19.00΄ ως τις 20.30΄ μ.μ. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι μόνο ψυχαγωγικός. Είναι παιδαγωγικός, μορφωτικός, κοινωνικός. Η χορωδία προσφέρει στα παιδιά μουσική καλλιέργεια και καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της», αναφέρει η διευθύντρια της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών Μαρία Κουβακλή.


Λαϊκή Χορωδία


Με διαφορετικό τρόπο, αλλά με το ίδιο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, λειτουργεί η Λαϊκή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Η καλλιέργεια και η μουσική παιδεία είναι στοιχείο, που ο καθένας το επιθυμεί, είτε για το παιδί του, είτε για τον εαυτό του. «Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει ανοικτό κάλεσμα για όσα παιδιά θέλουν να έρθουν να δοκιμάσουν, χωρίς κανέναν περιορισμό. Η έννοια της λαϊκής χορωδίας δεν έχει να κάνει με το είδος της μουσικής, μια και στη γκάμα μας είναι από τα παραδοσιακά ως τα μοντέρνα τραγούδια. Αφορά στις φωνές, στους ήχους και τη σύνθεσή τους, αλλά και στο πως επιδρά θετικά η φωνή ενός παιδιού σε εκείνη του διπλανού του. Είναι απλά μαγικό», σχολίασε ο υπεύθυνός της Ανδρέας Καρακότας.