Επίθεση… καλλωπισμού σε «κρυμμένη» γειτονιά!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Επίθεση… καλλωπισμού σε «κρυμμένη» γειτονιά!

20 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση… καλλωπισμού σε «κρυμμένη» γειτονιά!

Σε εξέλιξη οι δράσεις στον δήμο Νεάπολης-Συκεών που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Φυσιολατρικός περίπατος στην καρδιά του δάσους του Σέιχ-Σου

Μαζική επίθεση… ακτιβιστών δέχθηκε μια γειτονιά που είναι κρυμμένη στη σκιά του Βυζαντινού Τείχους, οι οποίοι έφεραν σε πέρας μια ειδική αποστολή!


Πρόκειται για τη γειτονιά στον Τομέα Έβρου στις Συκιές, την οποία σκέπει ο πύργος του Εμμανουήλ, σε μια δεσπόζουσα θέση με μια ανεμπόδιστη θέα στον Θερμαϊκό και με την πόλη να απλώνεται μπροστά της. Στην οδό Έβρου 40 ήταν χθες το πρωινό ραντεβού των νέων των ΚΔΑΠμεΑ έχοντας μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να καθαρίσουν τη γειτονιά από κάθε σκουπίδι και να βάψουν τις παρακείμενες κατασκευές, έχοντας αλλάξει την εικόνα έως και το μεσημέρι. Μαζί τους μέλη της Δ.Κ. Συκεών και της ΕΔΟΜΑΚ, όπως επίσης και κάτοικοι της περιοχής.


«Το μήνυμα που στέλνουν οι φίλοι μας των ΚΔΑΠμεΑ είναι ηχηρότατο και σαφέστατο. Με την καθημερινή μικρή μας δράση μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και να αναδεικνύουμε τις γειτονιές και τα μνημεία-τοπόσημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης συγχαίροντας τα μέλη των ΚΔΑΠμεΑ και τους ειδικούς συνοδούς τους «για την ενεργητικότητα και το αποτέλεσμα της δράσης».


Αμέσως μετά, χθες το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν δεκάδες πολίτες που απόλαυσαν έναν φυσιολατρικό περίπατο στο περιαστικό δάσος. Υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και μελών του Συλ¬λόγου Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «αλλάΖΩ», και με αφετηρία το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», ξεχύθηκαν στην καρδιά του Σέιχ-Σου εξερευνώντας υπέροχα μονοπάτια.


Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές είναι δύο από τις πολλές που διαμορφώνουν το φετινό πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22.9.2022), με πανευρωπαϊκό φετινό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι». Τον συντονισμό των δράσεων έχει αναλάβει και φέτος η δημοτική σύμβουλος, και αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, Ειρήνη Καγιαμπίνη, με την αρωγή όλων των αντιδημαρχιών, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), των ΚΔΑΠμεΑ, της ΕΔΟΜΑΚ και άλλων φορέων του δήμου και της πόλης.


Το πρόγραμμα


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2002, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και αστικής ανάπτυξης, και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών έχει ως εξής:


ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

• Φυσιολατρικός περίπατος στο περιαστικό δάσος // 9:00-12:00

-Εξερευνούμε τα μονοπάτια του περιαστικού δάσους Σέιχ-Σου με τη συμμετοχή μαθητών του δήμου μας υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και μελών του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με αναπηρία «αλλάΖΩ.»

-Σημείο συνάντησης: Ξενοδοχείο «Φιλίππειο»


ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

• Τα μνημεία αλλιώς // 10:00-12:00

-Γνωρίζουμε μνημεία και εκκλησίες της πόλης μας.

-Σημείο συνάντησης: Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)

-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο τηλέφωνο 2310639615 (9:00 έως 16:00).

• Ποδηλατάδα στην παραλία // 17:30-20:00

-Βόλτα στη νέα παραλία με ποδήλατα (για οικογένειες ατομικά) και ηλεκτρικά πατίνια, σε συνεργασία με την Thess Bike.

-Σημείο συνάντησης: Υπαίθριο πάρκινγκ πλησίον του Μεγάρου Μουσικής

-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο τηλέφωνο 2310639615 (9:00 έως 16:00).


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

• Φυσιολατρικός περίπατος στο περιαστικό δάσος // 9:00-12:00

-Εξερευνούμε τα μονοπάτια του περιαστικού δάσους Σέιχ-Σου με τη συμμετοχή μαθητών του δήμου μας υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και μελών του Συλλόγου Φίλων με Αναπηρία «αλλάΖΩ».

-Σημείο συνάντησης: Ξενοδοχείο «Φιλίππειο»

• Ιστορικός περίπατος εντός και εκτός των Τειχών // 17:30-20:00

-Περίπατος από το Επταπύργιο μέχρι την Πολιτιστική γειτονιά.

-Σημείο συνάντησης: Επταπύργιο

-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο τηλέφωνο 2310639615 (9:00 έως 16:00).

Φωτογραφίες