«Θεοτόκια 2022»: Η πιο πετυχημένη επιστροφή

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Θεοτόκια 2022»: Η πιο πετυχημένη επιστροφή

19 Σεπτεμβρίου 2022

«Θεοτόκια 2022»: Η πιο πετυχημένη επιστροφή

Με απόλυτη επιτυχία η επιστροφή του πολιτιστικού θεσμού της Δ.Ε. Πεύκων

Αθρόα προσέλευση μικρών και μεγάλων στις εκδηλώσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών και η επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν τα σημεία αναφοράς για τα «Θεοτόκια 2022» που ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2022.


Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Δ.Ε. Πεύκων, πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, επέστρεψε στην πολιτισμική ατζέντα του δήμου. Η ακύρωση των «Θεοτόκιων» για δυο χρόνια εξαιτίας του covid-19, έκανε την επιστροφή της γιορτής ακόμη πιο εντυπωσιακή.


«Η πολιτική του δήμου όσον αφορά στον πολιτισμό είναι γνωστή και μάλιστα θα βελτιώνεται με κάθε ευκαιρία. Έχουμε δημιουργήσει μια νοητή αλυσίδα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που συνεχώς επιδιώκουμε τη βελτίωσή της. Μετά τα ‘‘Αγιοπαυλίτικα’’, τα ‘‘Μερκούρεια’’ και τη ‘‘Βαλκανική Πλατεία’’, ακολούθησαν τα ‘‘Θεοτόκια’’ και τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, οι μαθητές των σχολείων μας θα παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες. Αυτή είναι μια δράση, ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα παιδιά, η οποία χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον δήμο. Είναι μια από τις δεσμεύσεις μας εδώ και πολλά χρόνια, η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός όλων των ενεργειών μας διαμέσου του πολιτισμού. Μόνο έτσι θα προσανατολιστεί σωστά η νεολαία μας, θα επιζήσει η παράδοσή μας και θα στέλνουμε παντού τα σωστά μηνύματα», σχολίασε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Η απήχηση των «Θεοτόκιων 2022» καταγράφηκε από την πληθώρα κόσμου από την πρώτη ημέρα των εορτασμών, στη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου. Συνεχίστηκε το Σάββατο με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις ενώ την τελευταία ημέρα, παρότι υπήρξαν πολλοί που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς, οι καιρικές συνθήκες τους απέτρεψαν. Παρ’ όλα αυτά, η επανέναρξη των «Θεοτοκίων» ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο.

Φωτογραφίες