«Αθάνατοι» - 28 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Θεόκλητου Καλφόπουλου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Αθάνατοι» - 28 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Θεόκλητου Καλφόπουλου

15 Σεπτεμβρίου 2022

«Αθάνατοι» - 28 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Θεόκλητου Καλφόπουλου

Μνημόσυνο- Φόρος τιμής στους ήρωες που έπεσαν στο καθήκον

Σίμος Δανιηλίδης: «Δεν δικαιούμαστε να ξεχνούμε»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε μία σεμνή τελετή, το μνημόσυνο για τα 28 χρόνια από τον τραγικό χαμό του ήρωα συντοπίτη μας λοχαγού της αεροπορίας και χειριστή του ελικοπτέρου στρατού Θεόκλητου Καλφόπουλου, στο χώρο του Μνημείου των (δέκα) Πεσόντων αξιωματικών και δασοκομάντος που κατασκεύασε προς τιμήν τους ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το 2018, στη Δ.Ε. Πεύκων. Τα αποκαλυπτήρια, μάλιστα, του μνημείου είχαν πραγματοποιηθεί σε μία ξεχωριστή τελετή, όπου ειδικό στρατιωτικό άγημα και η μπάντα του στρατού απέδωσαν τιμές στους πεσόντες, παρουσία εκπροσώπων του δήμου, της Εκκλησίας, των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και συνάδελφων των θυμάτων, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου των οδών Ακαδημίας και Σωτήρος σε «ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ».


«Σήμερα τιμούμε έναν ήρωα, έναν δικό μας ήρωα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Σήμερα τιμούμε τον γενναίο συντοπίτη μας, κάτοικο εν ζωή Πεύκων, Θεόκλητο Καλφόπουλο, που μαζί με άλλους εννέα ήρωες αξιωματικούς και δασοκομάντος θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για το καθήκον, για την πατρίδα για την προστασία των δασών μας και του περιβάλλοντος. Θα παραμείνουν για πάντα στη μνήμη όλων μας, θα παραμείνουν αθάνατοι» προσέθεσε ο δήμαρχος στο σύντομο μήνυμά του.


Στο σημερινό μνημόσυνο που πραγματοποίησε η σύζυγος του αδικοχαμένου λοχαγού, Ελένη Καλφοπούλου, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο γιος του εκλιπόντα Φοίβος Καλφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ζιγκερίδης και Αλέκος Σιμητόπουλος, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πεύκων Καίτη Αμοιρίδου, η τοπική σύμβουλος Πεύκων Θεοδώρα Κοντόσογλου, η πρόεδρος του Σωματείου Κοινωνικής Δράσης και Αλληλεγγύης Μονοπάτια και Στόχοι Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη και φίλοι της οικογένειας!


Το ιστορικό της Ημέρας


Η 15η Σεπτεμβρίου 1994 ήταν η μέρα που «πάγωσε» η κοινωνία στο άκουσμα της είδησης για την πτώση του ελικοπτέρου τύπου Huey, το οποίο επιχειρούσε σε κατάσβεση μεγάλης φωτιάς σε περιοχή της Δράμας.


Κατά τη διάρκεια της πτήσης το Huey προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και κατέπεσε σε βραχώδη περιοχή όπου συνετρίβη, με τραγική συνέπεια να σκοτωθούν ως ήρωες αγωνιζόμενοι εν ώρα καθήκοντος όλοι οι επιβαίνοντες, συνολικά δέκα νέοι άνδρες, τρεις αξιωματικοί της αεροπορίας στρατού και επτά δασοκομάντος που ήταν οι εξής: Θεόκλητος Καλφόπουλος, λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, Δημήτριος Σκουντάς και Δημήτριος Κωστόπουλος, αρχιλοχίες Αεροπορίας Στρατού, Ευάγγελος Κουτσογιώργης, Αντώνης Σφηνιάς, Μανώλης Λιάπης, Χρήστος Κρικόπουλος, Γρηγόρης Αδάμος, Γιώργος Τζιαγκίδης και Μανώλης Κεσικιάδης, δασοκομάντος.

Φωτογραφίες